Nieuws

Zeilen volgt Nacht van Spakenburg

Zeilen is dit weekend bij de Nacht van Spakenburg. Wij berichten over de wedstrijd via Twitter. Deelnemers kunnen via ons hun belevingen doorgeven.

13:29

De Nacht van Spakenburg is een jaarlijkse toertocht en wedstrijd. Alle schepen varen vanaf vanavond dezelfde route van Spakenburg over de Randmeren naar Pampus. Vandaar zijn er verschillende banen uitgelegd, in lengte variërend van 25 tot 70 mijl. Vlak voor de start worden de laatst bekende weersverwachtingen, windsterkte en windrichting, de banen en de gemiddelde theoretische snelheid in een speciaal daarvoor ontwikkeld computerprogramma gezet. Zo wordt de verwachtte wedstrijdduur per startgroep berekend, zodat alle deelnemers zaterdagochtend omstreeks tien uur weer aankomen.

 

Wij volgen de wedstrijd via Twitter, waar we regelmatig berichtjes zullen plaatsen met het verloop van de wedstrijd en allerhande wetenswaardigheden. Wie belangstelling heeft om tijdens de wedstrijd gevolgd te worden, kan ons op de hoogte houden door sms’jes te sturen naar 06 39461174. Wij zorgen er dan voor dat de leukste, meest opvallende sms’jes via Twitter voor de buitenwacht te lezen zijn.

 

Op www.zeilen.nl zullen we hoogstwaarschijnlijk morgen een impressie van de aankomst geven, met foto’s en de eerste reacties van de deelnemers. De komende zomermaanden zullen we nog veel meer wedstrijden en evenementen volgen via Twitter en onze site. Volgend weekend volgen we bijvoorbeeld intensief de Ronde om Noord-Holland.

 

Foto: website Nacht van Spakenburg

Last modified: 5 juni 2009
Sluiten