Nieuws

Zeilen naar Sanoma Men’s Magazines

Sanoma Men's Magazines (SMM) heeft het maandblad Zeilen overgenomen van uitgeverij Stam Yachting. Op 28 april zetten SMM directeur Auke Visser en Stam Yachting-eigenaar en Zeilen-oprichter Eduard Rijnja daartoe de handtekeningen op het hoofdkwartier van SMM in Amsterdam-Zuidoost.

13:23

Sanoma Men’s Magazines (SMM) heeft het maandblad Zeilen overgenomen van uitgeverij Stam Yachting. Op 28 april zetten SMM directeur Auke Visser en Stam Yachting-eigenaar en Zeilen-oprichter Eduard Rijnja daartoe de handtekeningen op het hoofdkwartier van SMM in Amsterdam-Zuidoost.


Behalve Zeilen neemt Sanoma Men’s Magazines ook ‘De Nationale Botenbank’ en ‘Watersport’ over van Stam Yachting. De Nationale Botenbank is de belangrijkste internetsite voor de aan- en verkoop van zeil- en motorjachten in het hogere prijssegment. Naast de site is er een gelijknamig tijdschrift. ‘Watersport’ is de overkoepelende internetsite voor zeilers en motorvaarders.


Oprichter van Stam Yachting, Eduard Rijnja, ziet in de overname van zijn titels nieuwe kansen: “Dankzij diverse voordelen, zoals schaalgrootte en toegang tot nieuwe lezers en adverteerders komt er tijd en energie vrij voor nieuwe activiteiten om onze positie in de watersport in Nederland en België verder te versterken. Ik ben ervan overtuigd dat we ons snel thuis zullen voelen in deze professionele uitgeverij en in de multimediacultuur die naadloos aansluit op mijn eigen visie op de toekomst.”


De Zeilenredactie, de vormgeving, administratie en advertentieverkoop, plus de bezetting van De Nationale Botenbank,  zullen in mei verhuizen van de locatie aan het Amsterdamse IJ naar Amsterdam Zuidoost.


Zeilen-hoofdredacteur Ruud Kattenberg heeft om persoonlijke redenen besloten zijn eigen weg te gaan. Eduard Rijnja neemt zijn taken de komende tijd waar.


Een andere personele verandering op de Zeilredactie, die overigens los staat van de bovengenoemde overname, is het vertrek van redacteur Sjors van der Woerd. Hij heeft een lange zeilreis in de planning en wil zich als voorbereiding daarop de komende tijd met andere dingen bezig houden.


 

Last modified: 7 september 2006
Sluiten