Nieuws

Zeilen gaat 24 uur interactief zeilen

Vrijdagavond verschijnt de redactie van Zeilen met twee boten aan de start van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. Via Twitter (zeilen_magazine #24uzr) en de website (zeilen.nl) doen de zeilende redacteuren verslag van hun belevenissen tijdens het evenement. Dankzij een satellietverbinding is de positie van een van de boten voortdurend via deze website (http://bit.ly/kiPicJ) te volgen. Daarnaast gaat een team het water op met een snelle rubberboot om deelnemers te interviewen en te fotograferen.

09:39

26 augustus 2011

“Vorig jaar deden we mee met de grootste boot van de vloot”, aldus hoofdredacteur Cees van Dijk. “Dit jaar kiezen we voor een andere aanpak. Zelf ben ik aan boord van Swieb, onze zes meter lange expeditieboot. Mijn collega’s zeilen met een tien meter lang zeiljacht.” Met Swieb behaalde Cees en zijn collega Willem Plet dit voorjaar een tweede plaats in de eerste editie van de Small Ships Race van IJmuiden naar Lowestoft (Engeland). Halverwege de terugweg brak ‘s nachts het roer en slaagden zij er ternauwernood in veilig in IJmuiden terug te keren. “We hopen uiteraard dat alles nu heel blijft”.

De Delta Lloyd 24 Uurs zeilrace is het grootste evenement voor kajuitzeilboten in Nederland. Er doen bijna achthonderd zeiljachten mee. De uitdaging is om binnen een etmaal een zo groot mogelijke afstand te varen volgens vooraf vastgestelde trajecten. De 24-uurs, een begrip in de Nederlandse zeilerswereld, stelt hoge eisen aan jachten en bemanningen. Er wordt gestart vanaf verschillende locaties op het IJsselmeer. De massale finish in Medemblik – zaterdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur – trekt jaarlijks duizenden toeschouwers.

In de wekelijkse nieuwsbrief publiceert de redactie van Zeilen de laatste details over het evenement en de te verwachten weersomstandigheden voor komend weekend. In de oktober-editie van Zeilen verschijnt een (foto)reportage over de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace.

Last modified: 26 augustus 2011
Sluiten