Nieuws

Zeilen en rennen bij de Three Peaks Yacht Race

Een van de meest uitdagende zeil- fiets- en renraces

08:30

Een van de meest uitdagende zeil-, fiets- en renraces start op 9 juli 2022 in Barmouth, Wales. Food for Flow is het enige Nederlandse team dat meedoet. De Three Peaks Yacht Race bestaat uit een zeiltocht van 700 kilometer langs de wilde westkust van Engeland, afgewisseld met rentochten over de drie hoogste toppen van Wales, Engeland en Schotland.

De race

De race bestaat al sinds 1977 en staat bekend als een extreem en avontuurlijk teamevenement. Na drie jaar voorbereiden en twee jaar uitstel door covid kan Ilse Vooren niet wachten om eindelijk te starten. Ilse gaat ervan uit dat je pas weet of je het kan, als je het gedaan hebt. Met die insteek vertrekt het team halverwege juni naar het Verenigd Koninkrijk voor de voorbereidingen.

“We zullen ongetwijfeld langzamer zijn dan andere teams, maar ons doel is om de eindstreep te halen en er een leerzame en plezierige race van te maken. Bijzonder aan dit project is dat we het met vrienden, familie en collega’s doen. We hebben vijf mensen aan boord, twee lopers en drie zeilers.”

Zeilen, fietsen en rennen

De race bestaat uit drie zeiletappes en drie loopetappes. De race gaat van Barmouth in Wales naar Fort William in Schotland en het team heeft zes dagen om te finishen. Van de zeilboot is het de bedoeling om naar de berg te fietsen waar vervolgens naar de top wordt gerend. “Eigenlijk is het niet zo’n bekende race”, vertelt Ilse. “Terwijl er bekende racers aan mee hebben gedaan, bijvoorbeeld Pip Hare. Ook voor haar was het een grote uitdaging.” Er doen ongeveer 12 boten mee en het team Food for Flow is het enige Nederlandse team.

Meer dan een avontuur

Naast het wedstrijd element is er ook een goed doel aan de race verbonden: “Naast een mooie ervaring voor onszelf, willen we graag anderen inspireren. Mensen kunnen vaak meer dan ze denken en dat is ook de uitstraling van de Mentality Foundation van de inmiddels overleden Bibian Mentel.” Haar stichting wil mensen motiveren om in beweging te komen en grenzen te verleggen, daar draagt het team graag een steentje aan bij.

Nieuwsgierig, of ook een steentje bijdragen? Kijk op de website van Food for Flow.

Tags: , Last modified: 9 juni 2022
Sluiten