Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilen in China, de 7e editie van de China Cup

08:22

Talentvolle zeilers van over de hele wereld vliegen naar China om klaar te zijn voor de start van de 7e editie van de China International Cup Regatta. Een vierdaagse regatta, met in totaal 100 schepen van 35 nationaliteiten, verdeeld over vier klassen.

Goede leerschool

Voor de Chinese zeilers is het een groots evenement. Veel internationale oud Olympische zeilers en andere internationale toptalenten varen mee met de regatta. Voor de lokalen is het een uitgesproken kans om hun eigen vaardigheden te bevorderen, door van de internationale talenten te leren. De zeilsport in China is de laatste jaren groeiende. In 2012 werd de Chinese Lijia Xu Olympisch kampioen, wat zorgde voor meer aandacht en interesse voor de zeilsport in China.

China CupVeel buitenlandse teams hebben al meerdere malen meegedaan aan de China Cup. Het lokale warme weer eind oktober, in combinatie met betaalbare inschrijving en huurkosten doet steeds meer zeilers besluiten om mee te strijden om de China Cup. Het evenement was reeds goed bekend bij Australiërs, Fransen en Russen, maar dit jaar zijn er ook Spaanse en Zweedse teams vertegenwoordigd. Naast nog een aantal Europese en Aziatische landen, laat Nederland zich dit jaar nog niet zien bij de China Cup.

De China Cup International Regatta 2013 is van 25 tot en met 28 oktober op de wateren van Shenzhen en Hong Kong.

 

Fotografie: Stefano Gattini/Studio Borlenghi

Last modified: 17 oktober 2013
Sluiten