Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilen brengt nieuw reddingsmiddel op de markt

10:04

Zeilen_zweilerZeilen heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met een gerenommeerd Frans maritiem bedrijf dat veiligheidsmiddelen fabriceert. De twee partijen gaan met elkaar in zee om het concept van het door Zeilen ontwikkelde reddingsmiddel Zweiler 1.0 in productie te nemen. ‘De Zweiler 1.0 is een revolutionair product en zal de manier waarop we naar zelfredzaamheid van drenkelingen op zee kijken drastisch veranderen’, aldus de redactie.

Zelfredzaamheid
Uit onderzoek is gebleken dat geredde drenkelingen vaak het gevoel van zelfredzaamheid misten waar dat meestal wel mogelijk zou zijn geweest; bijvoorbeeld in kustwateren of kleiner vaarwater. De huidige generatie aan reddingsmiddelen biedt de drenkeling geen perspectief tot zelfredzaamheid. Met dat probleem voor ogen is de redactie van Zeilen aan de slag gegaan om tot een zelfredzaam veiligheidsmiddel te komen dat aan deze eisen voldoet en  bovendien in een grabbag past.

Licht en simpel
De Zweiler 1.0 bestaat uit een grote verstelbare heupband (100N drijfvermogen) die met een gesp strak aangetrokken kan worden. Voor de knieën en schouders zijn er ieder twee banden (elk 50N) die het automatisch uitklappende mastje via kleine stagen ondersteunen. Eenmaal in het water ondersteunen deze stagjes het lichaam van de drenkeling, die zich daardoor relatief comfortabel door het water kan laten zeilen. Sturen gaat met een simpele beenbeweging in de richting waarop de drenkeling  wilt zeilen. Tevens is de schoot gemakkelijk en onvertraagd met de hand te bedienen. De Zweiler 1.0  moet wel altijd worden gezeild terwijl de drenkeling een reddingsvest draagt om het hoofd steun te geven. Het voorlopige totaalgewicht ligt op ruim 5 kg.

Recreatief
Afhangende van de ‘rompvorm’ van de drenkeling moet er met de Zweiler 1.0 een maximale snelheid van 2,5 knoop gehaald kunnen worden. Als het concept aanslaat ziet de redactie er ook brood in de Zweiler 1.0 als recreatiemiddel op de markt te brengen. “Op dit moment zijn  we nog in overleg met nationale en internationale instanties over de veiligheidsvoorwaarden en de producteisen”, meldt de redactie. De Zweiler 1.0 kan vanaf vandaag online gereserveerd worden. Stuurt u een e-mail naar info@zeilen.nl met het onderwerp’ Zweiler 1.0’. Vermeld uw naam en telefoonnummer. De redactie neemt zo snel als mogelijk contact met u op. De voorlopige adviesprijs bedraagt 398 euro.

Last modified: 26 november 2018
Sluiten