Nieuws

Zeilen 5 ligt nu in de winkel

16:08

ZEI1305_DIGIMAG-1BOTEN

Vaartest – dehler 38
Eerste blik – neo 400
Botennieuws
Tweedehands – Dehler 36 cws

VERTREKKERS

Vertrekkersboot ruikt thuishaven
Ben en Annemiek Rutte zijn begonnen aan hun laatste etappe. Hun ultieme vertrekkersboot Blauwe Pinguin heeft hen 35.000 mijl meegenomen.

Vertrekkers 2013
Op de Vertrekkersdag die Zeilen jaarlijks organiseert, 
ontmoeten we zeilers die voor minstens een jaar zee 
kiezen. Naast het treffen onderling zijn we vooral geïnteresseerd in ieders droom. Waar gaat de reis naartoe en 
met welke boot?

Leerplicht onder de zon
Een zeilreis maken met Alicia en Luca (5 en 3 jaar) is een droom voor Timo en Else Baks. De leerplicht wordt in Nederland echter strikt gehandhaafd. Zij geven aan boord dus zelf les.

REPORTAGE

Een onmogelijke zeiltocht
“…als zeiler heb je bijna twee derde van het aardoppervlak voorhanden. Doe daar een Whike bij en de wereld is van jou.” Een tochtje van Schokland naar Enkhuizen is dus geen probleem voor Willem Plet.

Onbekende beroemdheid
Aldert van Nieuwkoop wilde de eerste Nederlander zijn die met een zeilboot de wereld rond zou varen. Hij vaart in 1946 werkelijk uit. Maar of hij het haalt?

ZEEMANSCHAP

Waken en wachten
Snel naar de vakantiebestemming? Doorvaren luidt dan het devies. Anje Valk geeft praktische adviezen voor een bruikbaar wachtsysteem. techniek

Geld in het water
In veel vaargebieden wereldwijd is brandstof gemakkelijker verkrijgbaar dan een betrouwbare kwaliteit water. Een watermaker kan de oplossing zijn. Zeilen zet de werking en de voor- en nadelen uiteen.

Stabiliteit
Willem Plet duikt in de theorie van stabiliteit. Hij geeft antwoorden op vragen als: wat is het verschil tussen vorm- en gewichtsstabiliteit, wat is een vast gegeven en wat kunt u hieraan bijdragen?

Teamo reddingvest
Oscar Mead stelt zichzelf de vraag of een veiligheidshaak op de borst een goede plek is. Hij gaat experimenteren en komt met het TeamO reddingvest. Maar hoe verschilt deze van de standaard opblaasbare reddingvesten?

WEDSTRIJD

Wedstrijdreglement 2013
Het nieuwe wedstrijdreglement is uit. Een actueel onderwerp is de aanpak van zogenaamde excessen in de sport.

Zeiltalenten
Er wordt al voorzichtig koers gezet naar de Olympische Spelen in Rio. Het Watersportverbond is een speciaal project gestart om het beste in de Nederlandse zeiltalenten naar boven te halen.

EN VERDER

Colofon
Boegbeeld
Reacties
Maandoverzicht
Recensies
Uzelf
Productnieuws
Praktijk: antwoorden van de experts
Column
Sterrenhemel
Almanak
Volgende maand

Last modified: 25 april 2013
Sluiten