Nieuws

De leukste zeilfluencers

Welke ontbreekt volgens jou nog in het rijtje?

08:54

Vind jij het ook zo leuk om op Facebook, Instagram of YouTube te zien en te lezen hoe de zeilwereld van anderen eruitziet? Wegdromen bij mooie reisfoto’s, lachen om fails, veelomvattende opknapbeurten of spannende wedstrijden volgen. Wij hebben een aantal zeilaccounts op een rijtje gezet, die het waard zijn om te volgen. Welke ontbreekt volgens jou nog?

Sailing Uma

Dan Deckert (Canada) en Kika Mevs (Haïti) zeilen rond de wereld op hun Pearson 36 Uma. De twee ontmoetten elkaar in 2013 tijdens hun opleiding tot architect in Atlanta. Hun avontuur begon jaren geleden toen ze Uma voor $ 3.000 kochtten. Sindsdien plaatsen zij wekelijks video’s op hun social mediakanalen die hun volgers op de hoogte houden van hun zeiltocht. Ze hebben inmiddels een grote fanbase opgebouwd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dan • Kika (@sailinguma)

Huskies of the Sea

Houd je van zeilen en van honden? Volg dan Huskies of the Sea. Mishka and Nikolai leren het vak en ervaren nieuwe avonturen. Maar ze halen ook kattenkwaad en kapriolen uit.

Sailing Twirre

Elle en haar vriend Gertjan zijn begonnen met zeilen op Twirre. Wat ze ontbreken aan kennis en ervaring maken ze goed met enthousiasme en leergierigheid.

Sailing Garfield

Annabelle en haar vader Herman zijn vertrokken om een rondje Carieb te zeilen met Garfield, een Compromis 36. Herman doet elke maand verslag van hun reis op onze website, maar ook op social media zijn de twee actief.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Garfield 😼 (@sailinggarfield)

Daily Sailing Life

Voor je dagelijkse, uiteenlopende, vermakelijke portie ‘zeilcontent’ kun je prima Daily Sailing Life volgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daily Sailing Life (@dailysailinglife)

Sailing Black Moon

Eind juli 2020 zijn dertigers Greetje Tops en Niels Eikelboom uit Nederland vertrokken met Black Moon, hun Taling 33, voor een wereldreis. Geregeld ontvangt de redactie van Zeilen hun flessenpost, met daarin alle avonturen en uitdagingen. Ook via eigen socials houden ze hun achterban op de hoogte.

Sailors for Sustainability

Ivar Smits en Floris van Hees zeilen samen rond de wereld. Niet rechtstreeks, want onderweg bezoeken zij duurzame projecten om deze wereldkundig te maken, zodat iedereen ervan kan leren. Maandelijks beschrijft het duo op onze website meer over het duurzame bestaan, maar dat doen zij ook via hun eigen social media accounts.

Andries Bik Sailing Around the World

Andries zeilt al acht jaar de wereld rond en op social deelt hij zijn avonturen, reistips en life hacks.

Sailing Energy

Dagelijks de mooiste foto’s van grote zeilevenement voorbij zien komen in je overzicht? Volg dan Sailing Energy. Je kunt rekenen op de mooiste shots van bijvoorbeeld 44 Cup, maar ook van het reilen en zeilen binnen de olympische klassen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daily Sailing Life (@dailysailinglife)

SY Anna Caroline

Janneke Kuysters en Wietze van der Laan schrijven inmiddels al bijna 25 jaar voor Zeilen. Dat is een kwart eeuw! Niet alleen via onze website houden ze het publiek op de hoogte van hun avonturen, maar ook via hun eigen social mediakanalen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SY Anna Caroline (@syannacaroline)

Cruising Yacht Club of Australia

Als je zo nu en dan getrakteerd wil worden op mooie beelden van verschillende zeilwedstrijden, volg dan Cruising Yacht Club of Australia. Deze jachtclub is de thuishaven van ‘kroonjuweel’ de Rolex Sydney Hobart Yacht Race die jaarlijks op tweede kerstdag begint. Die Facebookpagina heeft 70k volgers en als we we even terugbladeren in de fotogalerij snappen we dat wel!

En Zeilen!

Hopelijk heb je al op onze like- of volgbutton gedrukt. Zo niet, dan vind je ons hier: Zeilen (Facebook), zeilen_magazine (Instagram) en Zeilen (YouTube).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zeilen (@zeilen_magazine)


Omslagfoto: © Sailing Black Moon

Last modified: 14 maart 2024
Sluiten