Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeekant en Begemann winnen Rondje Texel

08:43

194 catamarans verschenen er aan de startlijn van de Ronde om Texel op zondag 16 juni. Oscar Zeekant en Karel Begemann die uitkwamen in de Formule 18, mochten zich na een spannende race de winnaars van de 36e Ronde om Texel noemen.

Zeekant en BegemannZeekant en Begemann

Karel Begemann zeilde de Ronde om Texel met zijn oude zeilmaatje Oscar Zeekant. Voor Begemann, inmiddels onderdeel van de Nacra 17 Delta Lloyd Kernploeg, was de Ronde om Texel het laatste zeilevenement met schipper Zeekant.

‘Het was een supermooie race. Op het laatste stuk kwamen Renée Groeneveld en Thijs Visser nog wel snel dichtbij, dat maakte het nog wel even spannend. Aan de wind gaan zij net wat harder. Het was super om weer samen te varen met Oscar en een mooiere afsluiting dan dit kan eigenlijk niet.’ Aldus Begemann.

Thijs Visser en Renée Groeneveld

‘Ik had hier zo graag willen winnen. Het lukt elke keer net niet. Het is super lastig.’ Zegt Visser. Onderweg lagen Groeneveld en Visser ook nog even in het water. Visser: ‘Nee, het was geen zandbank, het was een lastige situatie, de spinaker moest naar beneden en we waren met twee man in de trapeze blijven staan toen we halve wind voeren en dat ging niet. De rest van de Ronde hebben we gevaren met 1 man in de trapeze en dat ging goed, dat was de manier.’

Uitslagen met gecorrigeerde tijd na Texel Rating

Winnaars Texel Rating <105
1. Oscar Zeekant & Karel Begemann – 2:59:17
2. Renée Groeneveld en Thijs Visser – 3:01:27
3. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij – 3:06:09

Winnaars Texel Rating >105
1. Christopher Hancock en Alex Young – 2:46:50
2. Gert Roukema en Michelle van Dorst – 2:47:10
3. Rogier Duijndam en Sonja Steenvoorden – 2:47:25

Last modified: 17 juni 2013
Sluiten