Actueel, Nieuws

Wouter Verbraak: “dit had ik niet verwacht…”

08:42

image-klein

Wouter Verbraak zal met Team Vestas niet verder deelnemen aan de Volvo Ocean Race. De Nederlandse navigator, mede-verantwoordelijk voor de rifcrash van de Deense 65-voeter, heeft van schipper Chris Nicholson te horen gekregen dat hij voor een andere navigator kiest. In een eerste reactie laat Wouter weten het besluit te respecteren. “Ik ben eg verdrietig dat ik niet verder zal gaan met Team Vestas. Ik had graag meegeholpen om weer terug te keren in de race.”
De beslissing om Verbraak aan de kant te zetten, hing al even in de lucht. Kort na de crash liet de teamleiding weten met schipper Chris Nicholson verder te willen, maar werd de naam van Verbraak niet meer genoemd. Het was een eerste teken.
Verbraak is op 14 januari door Chris Nicholson op de hoogte gesteld van zijn ontslag. “Hij belde mij dat ik niet meer bij zijn team zat. Waarom, heeft hij niet gezegd. Twee dagen geleden is het ontslag schriftelijk bevestigd. Natuurlijk is dit een teleurstelling. Ik had het niet verwacht, maar in boosheid wil ik geen energie stoppen. Ik richt mijn blik vooruit en ben onder meer met een project in Ierland bezig. Natuurlijk hoop ik bij de pitstop in Scheveningen aanwezig te zijn,” aldus Wouter in een exclusief telefonisch interview dat Zeilen met hem had.

In Zeilen nr2, het februari-nummer, staat een uitgebreid interview met Wouter Verbraak te lezen.

Last modified: 24 januari 2015
Sluiten