Nieuws

WK Laser Radiaal: Debuut Pelt bij senioren succesvol

Na drie dagen racen staat Gijs Pelt overall zevende op het WK Laser Radiaal in Takapuna, Nieuw-Zeeland. Bij de jeugd doet Maarten-Max Moerman het het beste met een negende plek in het algemeen klassement.

10:16

Vorig jaar behaalde Pelt een bronzen medaille op het WK Laser Radiaal jeugd 2007. Een jaar later doet hij het bij de senioren zeker niet slecht.

Dag twee en drie
Dag twee bracht een noordoostelijke wind van twaalf tot vijftien knoop met zich mee. Hierdoor konden race drie en vier gewoon plaatsvinden. Op dag drie kregen de zeilers een goede oefening. De noordoostelijke wind van twaalf tot achttien knoop bezorgde de zeilers grote golven.

Jeugd
Bij de mannen onder 19 jaar is de vloot onderverdeeld in een gouden en zilveren vloot. Beide Nederlanders zeilen in de gouden vloot. Maarten-Max Moerman is afgezakt van een derde naar een negende plaats overall met 35 punten. In 2007 won hij de Europacup Hyères. Met 51 punten staat collega Sierk Jan ter Haar op een veertiende plaats.

Bij de vrouwen staat Michelle Broekhuizen met 140 als hoogste Nederlandse. Zij staat 22ste overall. Caren Niezen heeft met 156 punten een 25ste plaats.

Top tien mannen na drie races
1. CAN – Micheal Leigh, 20 punten
2. USA – Brad Funk, 22 punten
3. NZL – James Sandall, 30 punten
4. NZL – Max Andrews, 39 punten
5. AUS – James Burman, 42 punten
6. FRA – Mathieu Frei, 56 punten
7. NED – Gijs Pelt, 59 punten
8. AUS – Simon Morgan, 65 punten
9. NZL – Blair McLay, 72 punten
10. FRA – Malo Leseigneur, 78 punten

Tekst: José de Jong
Foto: AFP

Last modified: 27 maart 2008
Sluiten