Nieuws

WK Optimist: Bart Lambriex op koers

10:07

Bart Lambriex is na het succesvol verlopen WK Teamzeilen (kwartfinale) en de officiele rustdag tijdens het WK Optimist 2011 weer goed uit de startblokken gekomen.

Wederom werd het een dag met veel wachten, uitstel op het water en op de wal in Napier, Nieuw Zeeland. Uiteindelijk kon er onder moeilijke omstandigheden rond 16.30 gestart worden. Ook voor Bart Lambriex waren de omstandigheden tenenkrommend. Na een zeer goede start viel hij, met een tegenvaller verderop in de wedstrijd, wat terug. Zijn directe tegenstanders lieten echter veel meer steken vallen en stonden al op scherp met een slechte aftrek eerder dit evenement. Bart stijgt met een 15e plek in race 8 nu weer naar de koppositie tijdens dit WK en pakt 8 punten voorsprong op de nr. 2 en 3 uit het klassement. Wanneer het netto aantal punten bekeken wordt is dat gat zelfs meer dan 50 punten. Wat betekent dat Bart naast de koppositie ook nog een goede marge heeft naar de concurrentie, wederom kan hij zich meer foutjes veroorloven voordat het grote gevolgen kan hebben.

Aa.s. zondag 8 en maandag 9 januari volgen de laatste 2 dagen tijdens dit WK en dan zullen we weten of er na 15 jaar weer een Nederlander in de prijzen kan vallen tijdens een WK in de Optimistklasse.

Uitslagen en video’s:
Officiële website WK Optimist: http://www.optiworldsnz.org.nz/
Videoverslag Dag 7
Facebook pagina Watersportverbond Talentplan

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten