Nieuws

WK IFDS van start in Florida

10:07

In Port Charlotte, Florida, USA kwamen gisteren de beste Paralympische zeilers van de wereld voor het eerst in actie tijdens het Wereldkampioenschap International Federation Disabled Sailing (IFDS). Het kampioenschap duurt tot en met 15 januari 2012. Zes zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg dingen mee voor de prijzen.

Thierry Schmitter (vimeo) verdedigt zijn wereldtitel in de 2.4mR klasse. Schmitter, Barend Kol en Andre Rademaker strijden tegen elkaar en de rest van de wereld in de 2.4mR klasse.  Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen komen samen uit in de Sonar klasse.

Schmitter staat na twee races op een vijfde plaats. Schmitter zijn rivaal Paul Tingley is de man in vorm. De Canadees trapte af met twee overwinningen.  Barend Kol staat achtste en Andre Rademaker 11de.

In de Sonarklasse kwamen Hessels, Van de Veen en Rossen niet in actie. Er stond te weinig wind op de Sonarbaan. De organisatie heeft voor de tweede dag van het kampioenschap (11 januari 2012) een inhaalrace voor de Sonarzeilers op de agenda gezet.

Zie website : http://www.ifdsworlds2012.com/

 

 Zie voor uitslagen

 

Zie videoprofiel Thierry Schmitter: http://vimeo.com/28299590

 Zie meer info over de paralympische zeilers op

http://www.knwv.nl/topzeilen/Content.aspx?sid=3&cid=952&mid=&mnu=1504

Foto Thierry Schmitter fotograaf Sander van der Borch

 

 

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten