Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws, Zeilen TV

WK eerste graadmeter paralympische zeilploeg (video)

12:30

Na het goud van het Sonarteam en het brons voor 2.4 mR zeiler Thierry Schmitter tijdens de Paralympische Spelen vorig jaar, heeft de grotendeels vernieuwde Nederlandse zeilploeg de pijlen gericht op Rio2016. De afgelopen maanden is hard getraind. De eerste graadmeter is het wereldkampioenschap dat vrijdag 30 augustus van start gaat in Kinsale in Ierland.

Het is voor het eerst dat Nederland in alle drie de paralympische klassen deelneemt. Naast de Sonar en 2.4mR wordt gedebuteerd in de Skud. In deze, gemengde twee persoonsboot varen Vera Voorbach (Harderwijk) en Jan-Rein van Esseveld (Enschede) onder begeleiding van coach Ben Koppelaar. Zeilen redacteur Eric van Staten sprak het tweetal in Medemblik tijdens een training en maakte een videoverslag.

In de 2.4mR klasse is Thierry Schmitter gestopt, net als zijn vroegere trainingsmaatje Andre Rademaker die in het sportvissen een nieuwe hobby heeft gevonden. Barend Kol zeilt nog wel, maar heeft er in principe voor gekozen om op eigen kracht zich naar Rio 2016 te zeilen. In Ierland kan hij terugvallen op hoofdcoach Ronald van Vianen die ook debutant Guus Bijlard zal bijstaan.

Het Sonarteam bestaande uit Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen wil het succes tijdens Londen 2012, waar ze goud wonnen, in Rio evenaren. Hun eerste doel is om weer wereldkampioen te worden. Een uitgebreid interview met stuurman Udo Hessels is te zien bij Zeilen TV.

Wilt u de Paralympische zeilers volgens tijdens het WK, kijk dan op www.nlpz.nl

Last modified: 22 augustus 2013
Sluiten