Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Winterzeilen voor match- en teamracers

16:47

Deze winter zijn er verschillende evenementen georganiseerd voor zowel beginnende als meer ervaren matchracers. De Dutch Match and Team Racing Association (DMTRA) wil het match- en teamracen meer in de schijnwerper zetten.

In april van dit jaar is de stichting DMTRA opgericht. Het heeft als doel om een platform te bieden voor deze twee disciplines, zowel voor zeilers die hier kennis mee willen maken als voor zeilers die hierin internationaal wedstrijden willen gaan varen.
Afgelopen weekend vond een mistig trainingsweekend plaats, waar de theorie in de praktijk getoetst werd. Hieropvolgend zijn de Winterserie wedstrijden in de J22 op de Braassemermeer, voor beginnende matchracers of voor hen met enige ervaring.

Andere matchrace evenementen
Team Heiner organiseert al langer matchracewedstrijden, dit jaar vinden voor de vijfde keer de Team Heiner Winter Match Racing plaats. In Lelystad worden vier zaterdagen en drie weekends gevaren, in J109’s met spinnaker voor volwassenen en B/ones voor de jeugd.

De ‘2K Winter Team Racing Series’ worden georganiseerd door het Batavia Sailingcenter. Hierin varen twee kielbootteams in een MaxFun zonder spinnaker tegen elkaar, waardoor de wedstrijd nog spectaculairder moet worden. Als extra prijs wordt de winnaar gekwalificeerd voor het EK, onder de naam Batavia Regatta.

Olympische clinic
Om u voor te bereiden op het matchracen kunt u op 8 december een clinic volgen, gegeven door de matchracedames Renée Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien Bos-de Koning. Zij starten de ochtend met een presentatie over hoe ze als onafhankelijk team het Verbondteam verslagen hebben en deze zomer naar de Spelen zijn geweest. Er wordt ook gezeild, deze clinic duurt twee uur. Voorafgaand en achteraf wordt deze besproken. De kosten voor deze ochtend bedragen €50,-, inschrijven kan via www.bataviasailingcenter.nl.

Zie voor meer informatie over matchracen en de evenementenkalender de volgende websites:
DMTRA
Team Heiner

Last modified: 29 november 2012
Sluiten