Nieuws

Wie wordt de ‘Koning van de Kolk’?

Slag om Delft

17:17

Jaarlijks organiseren studenten het evenement Slag om Delft en dit jaar is dat op zondag 24 maart. Toeschouwers kunnen vanaf de kant bij de Zuidkolk spannende wedstrijden op nauw vaarwater bekijken. Daarnaast zullen er verschillende activiteiten voor jong en oud zijn, waaronder het bedienen van op afstand bestuurbare zeilbootjes.

Het evenement wordt op touw gezet door de Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging Broach. Op J22’s wordt in teams van drie gezeild in de Zuidkolk. De zeilers zijn ervaren en zullen er alles aan doen om de titel ‘Koning van de Kolk’ te bemachtigen. Hiervoor zullen matchraces worden gevaren. Twee teams, twee boten, een snelle start en korte wedstrijdbaan. Binnen een paar minuten is de strijd beslist. De eerste die over de lijn komt, wint. Zo is het mogelijk om op één dag tientallen wedstrijden te varen en kan er een grote competitie worden gehouden. Snelheid is niet alles, matchracen is ook het tactisch uitschakelen van de tegenstander. Dit staat garant voor spannende en hachelijke confrontaties. Gedurende de dag zullen de teams strijden om een plek in de finale.
Om 10.00 uur klinkt het startschot van de eerste wedstrijd en om 17.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Leuk voor publiek

De Kolk is een hoek in het Rijn-Schiekanaal midden in de Delftse binnenstad. Het formaat en de ligging van het water maken van het evenement erg leuk voor deelnemers, maar ook voor toeschouwers. De wedstrijden zijn van dichtbij van alle kanten goed te bekijken en worden voorzien van commentaar door een gerenommeerd zeiler, zodat de wedstrijden toegankelijk worden voor een groot publiek.

Ga jij op 24 maart een kijkje nemen in Delft?

Omslagfoto en foto: © Slag om Delft

Tags: , Last modified: 7 maart 2024
Sluiten