Nieuws

Westerhof en Berkhout winnen Delta Lloyd Regatta

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout terug van weggeweest. Daarmee zeilt het 470-duo ook een resultaat dat voldoet aan de NOC*NSF Olympische nominatie-eis. Het matchrace trio Groeneveld, Bes en Lievens plaatsten zich voor de finale van 29 mei. De Hollanders versloegen het team van de Amerikaanse Anna Tunecliffe met 3-2 in de halve finale. 15:29

Lobke Berkhout: “Het was spannend in de medal race. We hadden een slechte start in en moesten van ver komen. Gelukkig waren er veel mogelijkheden om het goed te maken, maar het ging niet vanzelf. We moesten ontzettend scherp zijn op alle vlagen die er waren." 
Het Watersportverbond gaat Westerhof en Berkhout bij NOC*NSF voordragen voor een volle nominatie voor de Olympische Spelen van 2012. 
“In de pocket", reageert Lisa Westerhof opgetogen. ‘Het is fijn om zo terug te komen. Daar zijn we heel tevreden over." 
Matchracers winnen finale
Delta Lloyd Kernploeg matchracers Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Mijke Lievens hebben het er goed vanaf gebracht tijdens de races. Dat ging niet zonder slag of stoot. In de kwartfinale kwamen ze 2-0 achter te staan tegen het Amerikaanse Team Tunnecliffe. Vervolgens wonnen de Nederlanders driemaal op rij en kregen daarmee de finaleplaats. Daarin namen ze het op tegen het Finse Team Lethinen, dat het Chinese Team Wang driemaal op rij versloeg. Team Lethinen is met 2-1 verslagen door de Nederlandse matchrace dames.

Bouwmeester en van Schaardenburg in de Laser

Laser kernploegzeiler Roelof Bouwmeester heeft zich in de top drie gezeild, Rutger van Schaardenburg is op de vijfde plek geëindigd. Ook Marit Bouwmeester heeft het er goed vanaf gebracht; met een slechte aftrekrace (39) heeft ze de Regatta gewonnen.
Team Coster halve nominatie
Sven en Kalle Coster weten met een vijfde plaats in de Delta Lloyd Regatta een prestatie te realiseren die voldoet aan de ‘halve nominatie’. Dit is de eerste stap richting London 2012 voor de broers, die sinds maart 2011 hun eigen weg zijn gegaan. 
Met die halve nominatie is stuurman Sven Coster uiteraard tevreden: "Ik denk dat we wel stappen hebben gezet. Onze snelheid is redelijk goed. We moeten alleen de goede kant opvaren en dat lukt nog niet altijd."
Star: Heiner en Van der Heijden verrassen
Roy Heiner en Gert van der Heijden wonnen de Star medal race. Volgens Heiner kwam zijn winst in de afsluitende wedstrijd niet onverwachts. "We wisten dat we beter konden varen, omdat het vlak water was met veel winddraaiingen. Eigenlijk zoals matchracing, dus dat voelt lekker. We hebben nog net niet de juiste settings in de grote golven van vanochtend, dus dan loop je een klein beetje achter de feiten aan."
Alle uitslagen zie www.deltalloydregatta.org.

Foto: Margje Tempelaars en Topzeilen
Bron: Watersportverbond

Last modified: 1 juni 2011
Sluiten