Nieuws

Westerhof en Berkhout consolideren tweede plaats

PERTH - Zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben bij de wereldkampioenschappen in Perth hun tweede plaats in de tussenstand van de 470-klasse geconsolideerd. 

12:24

PERTH – Zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben bij de wereldkampioenschappen in Perth hun tweede plaats in de tussenstand van de 470-klasse geconsolideerd. 

PERTH – Zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben bij de wereldkampioenschappen in Perth hun tweede plaats in de tussenstand van de 470-klasse geconsolideerd. 

Het Nederlandse duo eindigde in de derde race als elfde en in de vierde race als derde. Met twintig punten staan ze nu tweede achter het Spaanse tweetal Tara Pacheco en Berta Betanzos (zeventien punten).

Dorian van Rijsselberge moest in de RS:X-klasse terrein prijsgeven. Hij zakte van de derde naar de zevende plek.

Van Rijsselberge werd in de derde race zestiende. Maar herstelde zich daarna knap door de vierde race te winnen. Van Rijsselberge lag ook in de derde race ver voor, maar ging te vroeg naar de finish.

Niet handig

”Je zit zo in die race, je bent bijna te gefocust”, legde de windsurfer uit. ”Ik zag voor de race dat de baan veranderd was, maar ik heb dat niet helemaal goed in me opgeslagen. Ik lag zo ver voor. Dat is gewoon niet handig.”

“Dus ik was al onderweg naar de finish en toen moest ik weer terug. Jammer dat ik dit resultaat heb staan, geen drama. Ik moet nu alleen nog maar goede resultaten neerzetten. Dat verandert de zaak iets.”

Van Schaardenburg

Rutger van Schaardenburg strijdt tijdens dit WK met Roelof Bouwmeester om een olympisch ticket in de Laser-klasse. Na vier races staat Van Schaardenburg er beter voor met de elfde plaats in het tussenklassement.

Hij begon dinsdag met een overwinning en werd daarna vijftiende. Bouwmeester had een slechte dag met de vijftiende en de 22e plek. Hij staat nu dertigste.

”Mijn eerste race was goed. In de tweede race werd ik overrompeld. Ik miste iets. Ik kwam erachter dat mijn ‘zelfloser’ dicht stond en dat er allemaal water in mijn kuipje stond. Ik was echt van mijn à propos en het duurde even voordat ik weer in de race zat.”

“Maar het is nog zeker niet verloren. Wij zijn gekomen om op het podium te staan en dat kan nog steeds”, analyseerde Van Schaardenburg.

© ANP

Last modified: 13 december 2011
Sluiten