Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Werkzaamheden sluis bij Workum zijn gestart

15:37

De werkzaamheden aan de sluis van Workum zijn van start gegaan. Gedeputeerde Jannewietske de Vries van provincie Friesland liet als start van de werkzaamheden een onderdeel van de damwand die voor de sluis staat in het water zakken. De werkzaamheden zijn gepland tot 1 maart 2014 en zijn tot dan afgesloten voor vaarverkeer.

Jannewietske de Vries

De werkzaamheden

De werklieden verlagen de drempel in de sluis, zodat grotere boten volgend jaar Workum binnen kunnen varen. De huidige diepgang van 1,65 meter is na de werkzaamheden naar een diepgang van 1,90 meter gebracht. Aan de kant van de stad komen nieuwe sluisdeuren in de sluis. De sluisdeuren aan de kant van het IJsselmeer krijgen een onderhoudsbeurt. Daarnaast worden enkele kleine onderhoudsklussen uitgevoerd, zoals het voegen van het metselwerk.

Workum beter op de kaart

De werkzaamheden aan sluis Workum zijn onderdeel van Het Friese Merenproject van de provincie Friesland. De verlaging van de sluisdrempel sluit goed aan bij het Masterplan Workum, maar maakt er geen deel van uit. De gemeente heeft dit plan opgesteld met behulp van Het Friese Merenproject. Het Masterplan heeft als doel om toegangspoort Workum aantrekkelijker te maken  voor de watersporters. Gemeente en provincie  proberen de werkzaamheden bij de uitvoering zo veel mogelijk op elkaar af te stemmen. Aldus Provincie Fryslân.

 

Last modified: 5 november 2013
Sluiten