Nieuws

Werf betaald mee aan praktischer brug

De werf Royal Huisman is medefinancier van een nieuwe brug over het Vollenhoverkanaal bij Vollenhove. De oude brug kan de hoeveelheid verkeer moeilijk verwerken en is bovendien onpraktisch voor het vervoer van zeilschepen vanaf de werf.

17:04

De huidige brug, die de N331 over het Vollenhoverkanaal leidt, is al zeventig jaar in gebruik. De nieuwe brug wordt een stuk groter en bovendien een stuk veiliger dan de huidige. De doorvaarthoogte wordt drie meter en de doorvaartbreedte wordt verruimd van zeven en een halve naar tien meter. Om de gigantische jachten van Royal Huisman de brug te kunnen laten passeren, moesten al eerder tijdelijk brugdelen verwijderd worden.

 

Jachtenbouwer en buurman van de brug Royal Huisman is medefinancier van de nieuwe brug, die ongeveer 7,5 miljoen euro zal gaan kosten. De provincies Flevoland en Overijssel, de lokale gemeentes en enkele bedrijven, waaronder de werf, financieren het project. De werkzaamheden starten in september van dit jaar. De nieuwe brug wordt naar verwachting voltooid in juli 2012.

 

Foto’s: Royal Huisman

 

(MvS)

Last modified: 12 januari 2011
Sluiten