Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

De wereldreis van de Oosterschelde in Rotterdam

12:04

Het grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland in een ooggetuigenverslag in Rotterdam. Een van de kapiteins en initiatiefnemer van de reis is Gerben Nab. Hij neemt bezoekers van het Maritiem Museum Rotterdam mee op wereldreis. Nab vertelt op donderdag 6 maart om 20.00 uur in het Maritiem Museum Rotterdam over de risico’s en zijn ervaringen tijdens de 80.000 kilometer lange wereldreis op Oosterschelde.

Wereldreis-Oosterschelde

Risicovolle reis

Oosterschelde is op 3 november 2012 vanuit Rotterdam vertrokken voor een reis om de wereld. De tocht gaat via Kaap de Goede Hoop naar Australië en Nieuw-Zeeland en als laatste bestemming Antarctica. De planning is om in april 2014 met Oosterschelde terug te keren in Nederland.

Gerben Nab geeft antwoorden op vragen over de risisco’s en zijn ervaringen aan boord. Is het verstandig om met een museaal schip zo’n verre reis te maken? Is het wel veilig? Welke avonturen heeft de bemanning onderweg beleefd en voor welke uitdagingen stonden ze? In een spannend ooggetuigenverslag geeft Gerben Nab ons antwoord op deze vragen.

Laatste schip in zijn soort

Oosterschelde is de laatste vertegenwoordiger van een grote vloot driemastschoeners die in het begin van de 20e eeuw onder Nederlandse vlag voer. Het is een monument voor de Nederlandse scheepsbouw en zeilende vrachtvaart op zee. De omvangrijke restauratie was uniek in zijn soort en geldt ook 20 jaar later nog altijd als voorbeeld. Ook op vele andere gebieden vervult het schip een voortrekkersrol. Dankzij de Oosterschelde varen inmiddels meerdere Nederlandse zeilschepen op bijzondere plaatsen als Spitsbergen en Antarctica.

Aanmelden

Aanmelden voor de lezing op donderdag 6 maart om 20.00 uur in het Maritiem Museum Rotterdam kan via secretariaat@maritiemmuseum.nl of 010 413 26 80. De entree is € 7,50 (gratis voor Vrienden van het Maritiem Museum). Meer informatie op www.maritiemmuseum.nl

Last modified: 4 maart 2014
Sluiten