Nieuws

Wereldomzeiler Bourgnon haalt 40.000 euro op

11:58

bourgnon_sri_lankaDe Zwitserse catamaranzeiler Yvan Bourgnon heeft bijna al het geld bij elkaar om zijn op de rotsen gelopen catamaran te kunnen herstellen. Bourgnon zeilde met zijn open catamaran al de halve wereld rond, van Frankrijk naar Sri Lanka, waar zijn boot op de rotsen sloeg.

Op het moment van schrijven hebben 318 supporters samen bijna 41.000 euro opgehaald via crowdfunding. Na herstel van zijn boot wil Bourgnon zijn tocht afmaken en de laatste 5000 mijl vanaf Sri Lanka via de Middellandse Zee weer terugzeilen naar Frankrijk.

Recordpoging

De Zwitser vertrok in oktober 2013 vanuit Frankrijk om met een open catamaran zonder moderne navigatiemiddelen de wereld rond te zeilen. Bourgnon zou de recordpoging in de eerste instantie samen met een vriend uitvoeren, maar die haakte bij de Canarische Eilanden door omstandigheden af. Bourgnon ging in zijn eentje verder via het Panamakanaal en de Grote Oceaan richting Sri Lanka, waar zijn boot bij het aanlopen van de haven door de slechte weersomstandigheden op de rotsen sloeg.

Liesbet Collaert, een van onze lezers, interviewde Bourgnon op Tahiti. Daarover kunt u meer lezen in Zeilen 9/2014.

Bron: Nauticlink.nl

 

Last modified: 30 oktober 2014
Sluiten