Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Wereldkampioenschappen 470 klasse La Rochelle

16:14

In het Franse La Rochelle vinden volgende week de Wereldkampioenschappen in de 470 klasse plaats. Nederland heeft in het verleden vaak goed gepresteerd in deze oude Olympische klasse. Het komende toernooi doen er twee vrouwenteams van Delta Lloyd mee aan het WK. Afrodite Kyranakou zeilt met Anneloes van der Veen. Michelle Broekhuizen zeilt dit keer met Josca Hummel, die de geblesseerde Marieke Jongens vervangt.

Kyranakou en Van der Veen

Kyranakou & Van der VeenAnneloes van der Veen vertegenwoordigt Nederland met vaste partner Afrodite Kyranakou. In 2013 eindigde dit team als vijfde op de Sofia Cup, een ISAF Wereldbekerwedstrijd en als 2de tijdens de Eurosaf wedstrijden in Kiel, Duitsland. In het recente verleden won Afrodite Kyranakou het jeugd WK 470 in 2012 en Anneloes van Veen won het Jeugd EK 470 in 2011. Dit duo vaart nu een jaar samen onder leiding van coach Ilias Mylonas (GRE). Mylonas was als coach verantwoordelijk voor het Griekse team van Bekatorou en Tsoulfa die samen in 2004 het Olympische goud wonnen in Athene.

Doelstellingen

Dit kampioenschap is vooral voor Kyranakou en Van der Veen een belangrijke krachtmeting om te zien waar ze staan in de internationale wereldtop. Voor Michelle Broekhuizen is de doelstelling veel uren te maken op hoog niveau in de 470 klasse. Daarom vormt ze met Josca Hummel een gelegenheidsduo. Josca Hummel is nu nog bezig met het jeugd WK in La Rochelle en stapt dan gelijk over.

De coach

Coach Ilias Mylanos is vol lof over zijn jonge teams: ‘Afrodite en Anneloes maken dit jaar de overstap van junioren naar senioren. Dat is niet een hele eenvoudige opgave. Een grote stap om in een jaar te realiseren. We zijn daarom op zoek naar constante prestaties en geen ups-and-downs. Michelle is zeer getalenteerd en heeft de overstap gemaakt uit de Laser radial. Ze vaart in de 470 met Marieke Jongens die al veel ervaring heeft in deze boot. Nu komt ze uit met Josca. Voor Michelle is het van belang dat ze een WK in de 470 ervaart op hoog niveau en veel uren maakt.’

Last modified: 5 augustus 2013
Sluiten