Actueel, Nieuws

Wedstrijd Transat AG2R start oversteek

15:07

Made in midi

Kito de Pavant in actie op Made in Midi

Voor het gros van de deelnemers van de Transat AG2R La Mondiale is zondag 14 maart de oversteek van de Atlantische oceaan begonnen.

In totaal 15 boten gingen van start op 6 april in Concarneau, Frankrijk. Tijdens de eerste nacht op zee werd koploper van dat moment en winnaar van de vorige editie, Cercle Vert, ontmast. Opvarenden Gildas Morvan en Charlie Dalin waren beiden ongedeerd.

Frans feestje

De double handed wedstrijd is een voornamelijk Frans feestje. Een van de weinige actieve buitenlanders in de Figaro-klasse is de Britse Samantha Davies – die door haar relatie met de Franse solozeiler Romain Attanasio overigens dicht op het vuur zit. Ook de Zwitser Bernard Stamm is actief in de klasse. De eerste Nederlander in die actief was bij de wedstrijden van de Figaro-klasse was Sander Bakker.

Bekenden

Meervoudig winnaar van langeafstandwedstrijden Michel Desjoyeaux – geboren in startplaats Concarneau – doet ook mee met de wedstrijd. Hij zeilt samen met Corentin Horeau. Desjoyeaux is onder andere tweevoudig winnaar van de Vendée Globe en drievoudig winnaar van de Solitaire du Figaro.

Naast Desjoyeaux zien we ook andere bekenden namen terug als Jean le Cam (o.a. winnaar Solitaire du Figaro en Transat Jacques Vabre) Roland Jourdain (tweevoudig winnaar Route du Rhum) en Kito de Pavant (o.a. winnaar Transat AG2R en Solitaire du Figaro).

Alexia Barrier en Laurent Pellecuer op 30 Corsaires. Foto: A. Courcoux

Alexia Barrier en Laurent Pellecuer op 30 Corsaires. Foto: A. Courcoux

Route

De trans-Atlantische wedstrijd wordt eens in de twee jaar gevaren en voert de deelnemers van Bretagne naar een van de Franse Antillen, Saint Barthélemy – beter bekend als St. Barth. De route beslaat 3890 mijl en wordt gevaren in eenheidsklasse Bénéteau Figaro 2.

De wedstrijd is te volgen via de track & trace van de Transat AG2R La Mondiale.

 

Last modified: 14 april 2014
Sluiten