Nieuws

We kunnen weer!

Evenementen gaan door en de lente lonkt

12:06

Het vaarseizoen staat voor de deur en de coronamaatregelen zijn in de ban gedaan. Hoogtijd om dus weer mee te doen aan een mooie zeilwedstrijd of – tocht. Wat dacht je bijvoorbeeld van de YSY Ronde om Noord-Holland, de 200 Myls ‘SOLO’ of de uitdagende Zomertocht?

YSY Ronde om Noord-Holland

De YSY Ronde om Noord-Holland staat voor 17 en 18 juni op de agenda. De non-stop zeilwedstrijd wordt al meer dan een kwart eeuw door Stichting YSY Ronde om Noord-Holland georganiseerd. Wat in 1996 begon als clubevent van vereniging YSY, is ondertussen uitgegroeid tot een groot, landelijk zeilevenement waar ook internationaal mensen op afkomen. Voor de wedstrijdzeilers wordt gewerkt met de ORC-klasse voor zowel vol bemand als de twohanded klasse. Heeft je boot geen meetbrief of heb je weinig wedstrijd ervaring, dan is er de SW-klasse (een toerklasse).

Heb je hier wel oren naar? Klik dan hier om je direct in te schrijven. Ga hier direct naar de website toe. Daarnaast is er een extra infoavond ingepland op dinsdag 12 april om 19:30 bij Dekker Watersport te Zaandam. Hier kun je al je vragen stellen met betrekking tot de voorbereiding en de tocht zelf. 

200 Myls ‘SOLO’

200 mijl zeilen, in je eentje. Op 21 september gaat voor de 27e keer de 200 Myls ‘SOLO’ van start. Tijdens de wedstrijd moeten de schippers een weloverwogen keus maken tussen verschillende banen. Windkracht, -richting en getij zijn van cruciaal belang om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. De schipper die het best weet in te spelen op de elementen en zijn of haar wedstrijd het beste zeilt, mag zich de grote winnaar noemen.

Zie jij het zitten om zo een lange afstand in je eentje te zeilen? Zo ja, klik dan hier. En op deze plek vind je meer informatie.

ijsselmeer
© Volkert Zijlker

Zomertocht 2022 – De horizon voorbij

De Kustzeilers hebben wat nieuws bedacht, namelijk de zogeheten Zomertocht die op 24 juli aanvangt. Daarvoor nodigen zij van harte alle kustzeilers uit, ook zij die dat nog nooit gedaan hebben, maar deze droom wel waar willen maken. Ook alle ervaren kustzeilers zijn welkom, zodat er een leuke mix ontstaat. “Onze bedoeling met de Zomertocht is met name om minder ervaren zeezeilers samen te brengen met ervaren zeezeilers,” vertelt de organisatie aan Zeilen. “Dan gaat het erom dat we met name ook een paar nachten doorvaren, dat is voor heel veel mensen toch nog een stap.” Een prachtige kans om mooie plekken te ontdekken op eigen kiel. De deelnemers zullen gezamenlijk een dag of tien varen, daarna kun je alleen of met andere deelnemers zelfstandig de terugreis aanvaren, of misschien nog een stukje verder varen.
De organisatie bereidt twee tochten voor en kort voor vertrek bepalen zij, afhankelijk van wind en stroom, wat de richting wordt. Naar het noordoosten, met bijvoorbeeld Thyboron als eerste stop of naar het zuidwesten met bijvoorbeeld Cherbourg als eerste plaats. Uiteindelijk zullen de eindbestemmingen bijvoorbeeld de Kanaaleilanden of Kopenhagen zijn.

Lijkt deze uitdaging je leuk? Hier lees je meer over de tocht en hier kun je je inschrijven. Goed om te weten is dat er ook speciale informatiebijeenkomsten zijn.

 

Ben je benieuwd naar nog meer zeilevenementen? Klik dan hier om naar onze evenementenkalender te gaan.

Omslagfoto: © Ronde om Noord-Holland

 

 

 

Last modified: 8 maart 2022
Sluiten