Actueel, Nieuws

Watersportverbond presenteert vernieuwende blik

18:15

Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft het Watersportverbond haar blik op de toekomst gepresenteerd. De Ledenvergadering heeft de Controleraad het mandaat gegeven samen met het bestuur van het Watersportverbond in de komende maanden te beslissen over het vernieuwende plan.

Blik op de toekomst

“Uw enthousiasme over de glimlach van de watersport staat mij helder op mijn netvlies. Het is onze taak om als bestuur de financiële zaken te controleren maar ook onze regisserende rol te pakken.” Zo opende Jan Berent Heukensfeldt Jansen, voorzitter van het Watersportverbond de Algemene Ledenvergadering van zaterdag 22 november jongstleden.

Een leven lang zorgeloos watersporten mogelijk maken is nogal een belofte. In 2015 bestaat het Watersportverbond 125 jaar en het Watersportverbond wil ook de 125 jaar daarna haar belofte blijven waarmaken. “Daar moeten we als Watersportverbond op inspelen”, aldus Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond. “Het is niet alleen in het belang van de watersporter dat we met de nieuwe vormen van verbinden en behoeften meegaan, maar ook juist in het belang van al onze aangesloten watersportverenigingen; daar doen we het tenslotte voor.”

Optimist on Tour, AmsterdamOm die reden presenteerde het Watersportverbond een stevige, vernieuwende blik op de toekomst. Het werd een levendige vergadering waarin kritisch gekeken werd naar het voorstel voor Innovatie & Ontwikkeling. De Algemene Ledenvergadering heeft de Controleraad het mandaat gegeven samen met het bestuur van het Watersportverbond in de komende maanden te beslissen over het vernieuwende plan.

Delta Lloyd Optimist on Tour

Het afgelopen jaar heeft Delta Lloyd in samenwerking met het Watersportverbond op veertien watersportlocaties de watersport naar de jeugd gebracht. Maar liefst 6000 jongeren maakte kennis met verschillende watersporten. In 2015 zal de Optimist on Tour ook bij een aantal aangesloten verenigingen langskomen. Het Watersportverbond roept verenigingen op deel te nemen aan het Optimist on Tour-programma.

Wijzigingen bestuur en Controleraad

De integratie van de Kanobond met het Watersportverbond is compleet. De kanovaarders hebben een stevig fundament binnen het Watersportverbond. Daarom zal de huidige portefeuillehouder kanovaren, Ep Stormink, per 1 januari 2015 aftreden als bestuurslid van Watersportverbond. Ook de Controleraad verandert van samenstelling. Mijndert de Jong zal is na acht jaar in functie als lid van de Controleraad niet herverkiesbaar. Het Watersportverbond bedankt beide heren voor hun, vaak tomeloze, inzet.

Gouden Verbondsspeld

Voor hun bijzondere bijdrage aan de Nederlandse Watersport zijn Jan Sikma, Ab Joosten, Henk van Beek, Marieke Poulie en Cees Booi door het bestuur van het Watersportverbond uitgebreid bedankt en hebben ze allen de Gouden Verbondspeld gekregen.

 

Bron: Het Watersportverbond

 

Last modified: 3 december 2014
Sluiten