Actueel, Nieuws

Watersportverbond neemt vloot Stichting Wedstrijdzeilen Gehandicapten over

16:17

Tijdens de Delta Lloyd Regatta in Medemblik heeft de overdracht van de boten van de Stichting Wedstrijdzeilen Gehandicapten (SWZG) aan het Watersportverbond plaatsgevonden. De SWZG wordt binnenkort ontbonden en zocht een goede bestemming voor zowel haar saldi als haar boten.

Watersportverbond neemt boten van Stichting Wedstrijdzeilen Gehandicapten over De heer Mark Collot D’Escury, bestuurder van de Stichting Wedstrijdzeilen Gehandicapten: “Voor de continuïteit van het wedstrijdzeilen voor gehandicapten is ons gebleken dat het beter is de krachten te bundelen, zowel organisatorisch, bestuurlijk als fiscaal.”

Het bestuur van de SWZG heeft besloten de resterende saldi ‘geoormerkt’ onder te brengen bij het Fonds Gehandicaptensport, met als uitdrukkelijk doel de ondersteuning van het zeilen door minder valide zeilers.  Het aantal boten dat de stichting nog in bezit heeft zijn nu overgedragen aan het Watersportverbond, met ook daarbij de uitdrukkelijke wens om het gebruik van deze boten te continueren. Het Watersportverbond was hiertoe de geëigende kandidaat.

Jan Berent Heukensfeldt Jansen, voorzitter van het Watersportverbond: “Dat de SWZG haar doel voor ogen blijft houden en de uitdrukkelijke wens heeft de boten te blijven inzetten, vinden we een prachtig streven. Het Watersportverbond zal deze boten uiteraard inzetten ten behoeve van het zeilen voor gehandicapten en bekijkt momenteel de meest geschikte bestemming.”

 

Bron: Watersportverbond

 

Last modified: 31 mei 2015
Sluiten