Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Watersportmarkt nog steeds last van eurocrisis

18:27


De Europese watersportmarkt heeft nog steeds last van de economische crisis. In Europa is de productie van jachten met ongeveer 23 procent afgenomen. Dit presenteert het Duitse Bundesverband tijdens een persconferentie van Boot Düsseldorf.

Duitsland is met jachtbouwers als Bavaria, Dehler en Hanse een belangrijke speler op de Europese markt. De teruggang op de Duitse markt is gering, vooral de export valt tegen. Met name landen rond de Middellandse Zee leiden onder de crisis en moeten bezuinigen. Een stijging is hier wel te vinden in de verhuur en chartervaart.

Weer
Op de watersportmarkt heeft het weer een grote invloed. Omdat het afgelopen jaar wisselvallig en koel weer is geweest in vergelijking met vorige jaren,  liep de verkoop van onder andere zeilkleding terug. Dit werd echter gecompenseerd door de aanschaf van comfortgerichte uitrusting als klimaat- en kookinstallaties.

Vaarbewijs vanaf 15pK
Het wordt beginnende watersporters in Duitsland makkelijker gemaakt om hiermee te starten. Met een motor vanaf 15pK moet je een vaarbewijs hebben, waar voorheen de grens bij 5 pK lag. Zeiljachten tot een lengte van ongeveer 9 meter volstaan met een motor van 15 pK. Deze nieuwe regels gelden  ook voor buitenlanders die een boot willen huren. Verwacht wordt dan ook dat het verhuuraanbod op het Duitse kanalennet overduidelijk zal groeien.

Last modified: 9 november 2012
Sluiten