Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Watersporters willen met koningspaar varen

14:42

HISWA Amsterdam Boat Show doet jaarlijks onderzoek onder watersporters. Van de 885 ondervraagde watersporters willen de meesten het liefst een dagje varen met koningin Máxima of koning Willem-Alexander. Koffie blijft het favoriete drankje op het water en 82 procent van de watersporters ziet de toekomst in financiële zin zonnig  tegemoet. HISWA 2014 is van 5 tot en met 9 maart in de Amsterdam RAI.

Varen met het koningspaar

Watersporters varen graag samen met anderen, bij voorkeur met vrienden (55%), partner (51%) of gezin (49%). Slechts 3% vaart het liefst alleen. Op de vraag met welke bekende Nederlanders men graag een dagje zou willen varen, kiest de meerderheid voor ons eigen koningspaar. Watersporters willen het liefst een dagje varen met koningin Máxima (62%) of koning Willem-Alexander (53%). Mannen varen liever met Doutzen Kroes (51%) en Chantal Janzen (53%), terwijl vrouwen vaker voorkeur hebben voor Humberto Tan (42%).

Koffie

Koffie blijft het favoriete drankje op het water (22%). Daarna volgt bier (18%) en wijn (16%). Mannen drinken liever koffie (23%), terwijl vrouwen vaker dan mannen voorkeur hebben voor wijn (21%). Een op de drie vrouwen ergert zich overigens aan alcoholgebruik op het water (32%).

Ergernissen op het water
De grootste ergernissen op het water zijn het dumpen van afval in het water (64%), mensen die de vaarregels niet kennen (50%) en te hard varen (48%). Men vindt dat de volgende maatregelen doorgevoerd moeten worden: een verplicht  vaarbewijs voor elk motorboot (46%), een snelheidsbegrenzer op speedboten (25%) en geen windmolens in watersportgebieden (18%).

Grotere aankoopintenties

Maar liefst 82% van de Nederlandse watersporters ziet de toekomst in financiële zin (weer) zonnig  tegemoet. 34% van de watersporters heeft grotere aankoopintenties dan vorig jaar op het gebied van watersport.

Hiswa onderzoek 2014

HISWA Amsterdam Boat Show

Op 5 maart 2014 zetten we met de HISWA Amsterdam Boat Show weer een stap richting het nieuwe watersportseizoen. Met een indeling in acht belevingswerelden valt er voor iedere watersporter genoeg te zien en te beleven. Van bootaccessoires tot surfboards, van onderhoudworkshops tot zeilclinics en van navigatieapparatuur tot watersportkleding. En niet te vergeten de honderden sloepen, open zeilboten, daysailers en sportboten die doorgaans hetzelfde seizoen nog het water op kunnen.

Openingstijden HISWA

HISWA 2014 is van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 maart geopend van 11.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 en zondag 9 maart van 10.00 tot 18.00 uur. Wie online kaarten bestelt, krijgt korting en betaalt € 12,50. Voor jongeren tot en met 16 jaar is de toegang gratis. Voor meer informatie en kaarten kunt u kijken op www.hiswarai.nl

Last modified: 26 februari 2014
Sluiten