Nieuws

André van Duin en Janny van der Heijden verkennen waterrijk Nederland per boot

21:32

In het nieuwe zomerprogramma van MAX, Denkend aan Holland, ontdekken André van Duin (72) en Janny van der Heijden (64) Nederland vanaf het water. Het duo, dat ook bekend is van het programma Heel Holland Bakt, vaart door natuurgebieden en langs eeuwenoude stadjes en historische landgoederen. Op maandag 5 augustus werd de eerste aflevering uitgezonden en dat heeft een kijkcijferhit opgeleverd. Het tweetal komt vast en zeker op plekken waar je zelf ook hebt gezeild.

In vier afleveringen, elke maandag om 22:15 uur uitgezonden bij omroep MAX (NPO1), hopen Van Duin en Van der Heijden vanaf het water te ontdekken hoe mooi en bijzonder ons land is. De eerste uitzending heeft 1,4 miljoen kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Klik op de afbeelding om de eerste aflevering terug te kijken.

Kijk de aflevering terug

Voor hun eerste tocht voeren ze door het natuurgebied Weeribben-Wieden. Het tweetal startte in een punter om daarmee de kop van Overijssel te bezichtigen. Giethoorn, Wieden, Blokzijl en Kalenberg werden aangedaan. Klik hier om de eerste uitzending terug te kijken op de website van NPO. Ook heb je de mogelijkheid om de afleveringen op de zondag om 09:05 uur op NPO 1 nogmaals te zien.

De volgende keer gaan Van Duin en Van der Heijden naar de Betuwe voor een koninklijke tocht over de slingerende rivier de Linge die zich uitstrekt tussen Geldermalsen en Gorinchem. Klik hier om alvast vooruitblik te krijgen van komende aflevering.

Omslagfoto en foto: Omroep MAX

Tags: , Last modified: 7 augustus 2019
Sluiten