Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Water als Geld in provincie Utrecht

11:55

merwedekanaalEen groep watersporters heeft de Stichting Water als Geld opgericht in het oude vestingstadje Buren. Het doel van de stichting is om de Linge met het Amsterdam-Rijnkanaal te verbinden door de Korne en Maurikse Wetering vanaf Buren tot aan het kanaal uit te diepen en een sluis te bouwen. De kosten worden geraamd op 30 miljoen euro.

Vaarrondje door de provincie

Momenteel kan de scheepvaart tot aan Buren komen. Om een rondje door de provincie te kunnen varen nemen veel schepen daarom de route over de Waal die echter zeer druk bevaren wordt door de beroepsvaart. Door een sluisverbinding met het Amsterdam-Rijnkanaal kan de voor de recreatievaart veel geschiktere route over de Linge, het Amsterdam-Rijnkanaal het Merwedekanaal gerealiseerd worden.

Impuls voor waterrecreatie

421Rijndeltaroute_Deil_Linge_molen_De_Zwaluw_SLF_Ad_SnelderwaardHet idee, dat de werknaam ‘Rondje Rivieren’ heeft, is verder gestoeld op de veronderstelling dat de huidige vaarrecreant minder ver wil varen, meer behoefte heeft aan recreatiemogelijkheden aan en op de wal en dat het Rivierengebied voor het een en ander uitstekende aanknopingspunten biedt. Dat een eerder project met dezelfde naam eerder al sneuvelden slaat de Stichting niet uit het veld. De gemeente Buren reageert voorzichtig positief en zien ondanks de hoge investeringen goede kansen voor toerisme, recreatie en de lokale economie.

Last modified: 28 januari 2015
Sluiten