Actueel, Nieuws

Waddenexcursies tijdens Werelderfgoedweken

15:20

Bron: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Joop van Houdt

Afgelopen zaterdag zijn de werelderfgoedweken van start gegaan. Tijdens deze periode vraagt de Waddenvereniging extra aandacht voor de werelderfgoedstatus van de Waddenzee. Het hart van de campagne bestaat uit 23 verschillende excursies, waarbij iedereen kan ervaren wat de Waddenzee werelderfgoed maakt. Alle werelderfgoedexcursies worden begeleid door speciaal daarvoor opgeleide werelderfgoedgidsen en aangeboden in samenwerking met lokale ondernemers.

Foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Joop van Houdt

Foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Joop van Houdt

Waddenzee als Nederlands trots

In 2009 is de Waddenzee uitgeroepen tot werelderfgoed. Daarmee heeft de Waddenzee dezelfde status als het Great Barrier Reef, de Kilimanjaro of Serengeti. Net zo bijzonder, heel dichtbij, alleen nog nauwelijks ontdekt. Het is het enige natuurgebied in Nederland dat dit toonaangevende keurmerk mag dragen.

Excursies tijdens de werelderfgoedweken

In alle drie de waddenprovincies Noord-Holland, Groningen en Friesland zijn excursies georganiseerd. Het aanbod is erg gevarieerd. Zo kan men varen, vissen en dineren tussen eb en vloed. Tijdens deze excursie bezoekt men een zandplaat bij het onbewoonde vogeleiland Griend, daar kunnen deelnemers kennismaken met een van de oudste technieken om vis te vangen en afsluitend van een diner met vers en duurzaam gevangen vis in het kantoor van de Waddenvereniging in Harlingen genieten. Een andere excursie is het laagdrempelige Wadlopen met na afloop een heerlijke warme snack op de dijk. Het complete aanbod staat op www.werelderfgoedweken.nl. De werelderfgoedweken duren tot en met 15 september 2013.

Last modified: 5 juni 2013
Sluiten