Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Vuur terug op Friese wateren

13:58

varen-zeilenOlympisch zeiler Pieter Jan Postma, ambassadeur Jeugdsportfonds en Het Friese Merenproject willen ‘Het vuur terug op het water’. Afgelopen weekend organiseerden zij in samenwerking met Jeugdsportfonds, Antix Sports, Outdoor Veldboom en zeilschool de Morra een Wild Watersport Weekend in Hemelum.

Voor Friese kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat er thuis geld is voor vakantie of sporten, is het Wild Watersport Weekend georganiseerd. Met het organiseren van het Wild Watersport Weekend willen alle partijen uitstralen dat het belangrijk is  om sport toegankelijk te maken.

Het weekend was tevens de start van het project ‘Jeugd en Watersport’ van de provincie Fryslân. Doel is jongeren enthousiast maken voor de watersport.

Het Friese Merenproject heeft onderzoek laten doen naar de interesse van jongeren in watersport. ‘De watersport vergrijst, dus alle reden om in actie te komen’, aldus de organisatoren. Diverse ondernemers, scholen en gemeenten hebben dit thema inmiddels opgepakt. Ook de provincie stelt deze zomer een uitvoeringsprogramma op.

Wild Watersport Weekend

Tijdens dit weekend hebben de kinderen kennis gemaakt met zeilen in een optimist of valk, kitesurfen voor beginners en stand up paddelen.

Tags: , , Last modified: 10 juni 2013
Sluiten