Nieuws

‘VOR in het klein’

Na 1802 mijl voer Groupama 70 als eerste over de finish van de Sevenstar Round Britain and Ireland Race. De Volvo Open 70 van Franck Cammas verpulverde het oude record met ruim veertien uur en kwam aan in 5 dagen, 21 uur en 55 seconden.

17:17

“Ik prefereerde de finish absoluut boven de start”, verteld Cammas lachend na aankomst. “Het was moeilijk om vijf mijl weg te geven aan Teléfonica, maar mooi om te zien voor de andere boten. Deze race had alles van een Volvo Ocean Race in het klein, met alle bijbehorende omstandigheden. We hebben veel geleerd en erg genoten van het racen tegen Teléfonica. De bemanning heeft elkaar goed leren kennen en we hebben veel vooruitgang geboekt de laatste dagen. Mijn felicitaties gewenst aan iedereen die de race uit zal varen; een geweldige prestatie.”

Concurrent en tweede deelnemende Volvo Open 70 Teléfonica Blue kwam ondanks materiaalpech ook nog binnen het oude record over de lijn. In het algemeen klassement is Tonnere de Breskens 3 van Piet Vroon nog steeds eerste in het algemeen klassement met nog ongeveer 85 mijlen te gaan tot de finish. Naar verwachting zal Tonnere de Breskens 3 woensdagochtend in alle vroegte finishen. (MvS)

Last modified: 31 augustus 2010
Sluiten