Nieuws

VOR-vloot compleet in Alicante

De volledige VOR-vloot is gearriveerd in Alicante. Delta Lloyd was deze week de laatste partij die aankwam in de startplaats van de VOR 2008-2009.

15:14

Met de komst van Delta Lloyd is het aantal van acht boten compleet. Delta Lloyd gebruikte de zes dagen durende oversteek van Cork naar Alicante als hun kwalificatietocht van 2000 mijl.

Delta Lloyd start de strijd vanuit een underdog-positie: drie weken geleden waren de sponsorbesprekingen nog in volle gang, en het team heeft met acht mensen verreweg de kleinste walcrew van het VOR-circus.
"Je kunt ons onderschatten, maar dat doe je op eigen risico", zegt Ger O’Rourke, schipper van de Delta Lloyd. Hij is vol vertrouwen over zijn team. "Jazeker, we zijn de underdog. Voorbereiding is alles in een race als deze, en daar hebben we niet veel van gehad. We hebben veel werk te doen, maar ik zou niet aan de race hebben meegedaan als ik niet dacht dat het zou kunnen."

De Ier houdt er rekening mee dat het gebrek aan voorbereiding vooral in de eerste fase van de race een nadeel is. Hij verwacht ook dat dat mee zal vallen doordat het zwaartepunt van het puntensysteem is gericht op resultaat in de tweede helft van de wedstrijd.

Bemanningslid Stuart Molloy, die meevoer op de delivery, is enthousiast. "We hebben wel voorzichtig gedaan, maar van tijd tot tijd lieten we haar 25 knopen lopen." Over de boot is hij ook te spreken: "We vervangen vrijwel alle onderdelen. Het is een leuke lange takenlijst, maar de boot is nog steeds erg snel. Je hebt tijd nodig om dit soort boten te leren kennen, maar als we haar eenmaal door hebben, kunnen we iedereen versteld doen staan."

Foto: VolvoOceanRace.org

Last modified: 19 september 2008
Sluiten