Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

VOR schip van Team SCA ligt in het water

23:07

Het eerste schip van de vernieuwde VO65 racejachten is te water gelaten. Het schip van Team SCA ligt nu in het water en gaat gebruikt worden voor de komende twee edities van de Volvo Ocean Race, te starten met de editie van 2014-2015.

SCA te waterHet water in

De SCA boot met haar magenta kleur en op de natuur geïnspireerde grafische ontwerp, verliet de Green Marine werf in de ochtend van 23 september. Het schip werd over het water bij Southampton vervoerd naar Williams Yard, waar het voorzichtig met een kraan te water werd gelaten.

Het Team SCA ‘shore team’ en een kleine delegatie van haar vrouwelijke crew heeft geholpen met de voorbereidingen van de boot. Gedurende de week gaat een groep van deskundigen een aantal technische proefvaarten maken. Als de keuringen een goed resultaat bieden, is de boot aan het eind van de week officieel eigendom van SCA.

Vrouwelijke bemanning

De volledige vrouwelijke bemanning waar Team SCA uit bestaat, kijkt ernaar uit om te gaan zeilen met het schip. De Australische schipper Liz Wardley: ‘Het is verbazingwekkend om te zien dat het eindelijk klaar is. De hele bemanning kijkt ernaar uit om het schip te leren kennen. Als het eerste team dat op de nieuwe VO65 gaat zeilen gaan we graag onze harde training in de praktijk brengen. We hebben nu 12 maanden te gaan om deze boot te helemaal te leren kennen, daarna begint de race.”

De gehele bemanning arriveert komend weekend in het Verenigd Koninkrijk om het schip naar het zuiden van Engeland te brengen. In oktober varen ze het schip naar haar thuisbasis in Puerto Calero te Lanzarote.

Liz Wardley, Team SCA

Ontwerp

De Volvo Ocean 65 is ontworpen door Farr Yacht Design in de Verenigde Staten en gebouwd door een consortium van scheepswerven uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland.

Technische specificaties van het schip

Lengte van de romp 20,37 m (66 ft)

Lengte waterlijn 20.00 m (65 ft)

Totale lengte inclusief boegspriet  22.14 m (72ft)

Totale rompbreedte 5.60 m (18.4 ft)

Maximale diepgang 4,78 m (15.8 ft)

Gewicht (leeg ) 11.639 kg

Masthoogte 30.30 m (99.4 ft)

Maximaal zeiloppervlak 716m2

Voor meer informatie kunt u kijken op www.teamsca.com

 

Fotografie: Rick Tomlinson

Last modified: 23 september 2013
Sluiten