Actueel, Nieuws

Volvo Ocean Race postzegels verkrijgbaar

08:10

Voor de Nederlandse tussenstop van de Volvo Ocean Race brengt PostNL het postzegelvel ‘Volvo Ocean Race 2014-2015’ uit. De race, de zee en de samenwerking tussen de zeilteams staan op het postzegelvel in de schijnwerpers. Samen vertellen de postzegels het verhaal van continu bewegende zeilen.

Alle zeven deelnemende teams hebben een plek op de postzegels gekregen. Zij staan afgebeeld op actiefoto’s van eerdere etappes van de editie 2014-2015. PostNL heeft extra aandacht besteed aan het Nederlandse Team Brunel. Daarnaast hebben de teams Team Vestas Wind en Team SCA een prominente plek.

Team Brunel krijgt eerste postzegels

Tijdens het Volvo Ocean Race Festival op 19 juni worden de postzegels officieel gepresenteerd. Zeilers van Team Brunel krijgen de eerste postzegels uitgereikt. Het festival is een tussenstop in het totale traject van de Volvo Ocean Race 2014-2015. Dit is van Lorient (Frankrijk) naar de finish in Gotenburg (Zweden).

Nadruk op samenwerking zorgt voor beweging op postzegel

De ontwerpers Jan van Mechelen en Laurens van der Pool van ZEE strategie & ontwerp hebben voor deze postzegels bewust een alternatieve keuze gemaakt. “Een gemakkelijke optie is om de nadruk te leggen op de zeiler als individu en voor de locaties die het begin-en het eindpunt zijn van elke etappe. Wij hebben juist gekozen voor de samenwerking die voor een zeilteam tijdens een wedstrijd cruciaal is. Dan konden wij in ons ontwerp ook de beweging in het zeilen goed naar voren laten komen”, vertelt Laurens van der Pool. Hij typeert de postzegels zelf als feestelijk, waardoor deze ook voor niet-zeilers interessant zijn.

Verkrijgbaarheid

Op de postzegels Volvo Ocean Race Pitstop Den Haag 2015 staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn vanaf 26 mei, zolang de voorraad strekt, onder meer verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

 

Last modified: 1 juni 2015
Sluiten