Nieuws, Zeilen nieuws

Volg Volvo Ocean Race met nieuwe app

09:33

Nieuwe Volvo Ocean Race-app

Dankzij de lancering van de officiële mobiele app kunnen fans van de Volvo Ocean Race vanaf nu ’s werelds zwaarste oceaanrace in hun broekzak met zich mee dragen. De app is voor zowel iOS als Android-systemen ontwikkeld en is per direct te downloaden in de App Store en Google Play. De app beschikt over een groot aantal functies, die gebruikers in staat stellen om dichter bij het avontuur op water te komen dan ooit tevoren.

Het exclusieve digitale kanaal, Life at the Extreme TV, zal gedurende de race live evenementen vanuit het hoofdkwartier in Alicante en de tien andere gasthavens over de hele wereld en de allerbeste van de racevideo’s streamen.

Tracker

Fans kunnen de ingebouwde tracker gebruiken om de vooruitgang van de vloot met zeer grote nauwkeurigheid te volgen. Tijdens live verslaggeving volgen de updates elke tien seconden. Bovendien betekent de invoering van een op maat gemaakte meldingenservice dat gebruikers niets hoeven te missen tijdens de negen maanden durende marathon van 38.739 mijl.

Alerts bevatten Breaking News, Live Events en Position Reports om fans kennis te geven van elke spelveranderende beweging, elk incident op het water en elke racegebeurtenis. Ze worden per e-mail of sms verstuurd. Gedetailleerde informatie over de teams en route biedt de gebruikers alles wat ze moeten weten over de gezichten en locaties die deze race zo speciaal maken.

Met de zeven boten sterke vloot in Alicante voorafgaand aan de eerste In-Port Race op 4 oktober en de start van de eerste etappe naar Kaapstad een week later, komt de app als een hulpmiddel voor fanatici die op de hoogte willen blijven van het reilen en zeilen van dit ongelooflijke avontuur.

De teams zullen tijdens de race vier oceanen oversteken en vijf continenten aandoen. In juni 2015 zal het finale startschot in het Zweedse Göteborg klinken, voor de laatste in-Port Race aldaar.

Last modified: 8 oktober 2014
Sluiten