Actueel, Nieuws

VOC-replica Halve Maen neemt deel aan SAIL

07:57

Directeur Tall Ships SAIL Jeannette Blijdorp en directeur Ad Geerdink van het Westfries Museum ondertekenden gisteren in het Havengebouw in Amsterdam de overeenkomst waarmee de komst van de Halve Maen naar SAIL Amsterdam 2015 bevestigd is. De replica van het VOC schip waarmee Henry Hudson zijn beroemde tocht in 1609 naar Manhattan maakte, en dat later in Azië werd ingezet, neemt prominent deel aan de Parade of SAIL In op woensdag 19 augustus, van IJmuiden naar Amsterdam. Daarna kiest zij een ligplaats in de IJ-haven, tussen de vele andere Tall Ships die SAIL iedere vijf jaar tot het grootste nautische feest van Europa maken. Hier is het schip van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 augustus van 09.00 tot 16.00 (en op zondagochtend) open voor het SAIL publiek.

Ondertekening deelname SAIL Ad Geerdink en Jeannette Blijdorp

De Halve Maen, die de afgelopen jaren de wateren rond New York heeft bevaren en eigendom is van het Amerikaanse New Netherland Museum, wordt op 23 mei in Hoorn verwacht, waar zij voor tenminste een aantal jaren een ligplaats zal innemen bij het Centrum Varend Erfgoed op het Oostereiland.

Museumdirecteur Ad Geerdink: “Op SAIL ontmoeten wij een miljoenenpubliek, dat van harte welkom is om in de maanden na het evenement het schip in Hoorn in alle rust te bewonderen en meer te weten te komen over haar bijzondere geschiedenis, want de Halve Maen, dat is een schip vol verhalen”.

 

Last modified: 23 april 2015
Sluiten