Actueel, Nieuws

Historische schepen en drakenbotenrace in Warten

11:33

De gedeputeerde voor toerisme, cultuur en financiën Jannewietske de Vries, opent het tweejaarlijkse cultuurhistorische evenement Wartenster Wetter Wille in het Friese waterdorp Warten. Dit ligt ten zuidoosten van Leeuwarden, nabij Nationaal Park De Alde Feanen.

Vlootschouw

Direct na de opening gaat de vlootschouw met authentieke schepen van start met onder andere de reddingboot Suzanna van Lauwersoog, de historische koftjalk Tromp, de loodsbotter Texelstroom, een baggermolen, het houten skûtsje Aebelina van het skûtsjemuseum uit Earnewâld en diverse Friese werkschepen, sleepboten, aken en skûtsjes. Al deze schepen nemen ’s avonds om 20.30 uur ook deel aan de candlelighttocht door het dorp, een vaartocht bij kaarslicht.

DrakenbootraceDrakenbootrace

Na de vlootpresentatie gaat om 17.45 uur de Drakenbootrace van start. Acht peddelaars en een trommelaar die het tempo aangeeft zorgen voor een spektakel op het Wartenster Wiid, de start en finish zijn midden in het dorp. Medewerkers van Omrop Fryslân, Eelke Lok en Germ Stenekes zorgen voor commentaar.

Feest

Warten viert zaterdag 14 en zondag 15 september 2013 feest met een grote reeks activiteiten voor jong en oud, zoals demonstraties van oude ambachten en een streekproductenmarkt in en om de museumboerderij. De opening door de Vries is zaterdag 14 september om 14.00 uur. Vrijwel alles tijdens het evenement is gratis toegankelijk. Het programma kunt u vinden op www.wartensterwetterwille.nl

 

 

Last modified: 14 september 2013
Sluiten