Actueel, Nieuws

Virtueel deelnemen aan de Volvo Ocean Race

14:25

Twee giganten in oceaanraces, de één virtueel en de ander op het water, bundelen krachten om gamers voor de komende negen maanden van twee online spellen te voorzien. Virtual Regatta beschikt over de grootste zeil-game gemeenschap ter wereld met pieken van meer dan een miljoen spelers. Samen met Volvo Ocean Race lanceren ze voor de Volvo Ocean Race 2014-15 twee games.

Het spelaanbod

Virtual Regatta, VORVirtual Regatta Offshore geeft spelers de gelegenheid om aan alle negen etappes van de Volvo Ocean Race 2014-15 deel te nemen met hun eigen, virtuele boot. Die vaart 24 uur per dag, zeven dagen per week. Het is aan de speler om de beste koers en zeilen te kiezen. Het spel is beschikbaar op alle web platforms of via de Virtual Regatta apps (Android en IOS).

Een 3D-spel in galerij-stijl laat spelers kennismaken met de Volvo Ocean 65, de nieuwe One Design boot voor de hele vloot. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk een korte, technische koers af te leggen. Het spel wordt in de stopover dorpen van de Volvo Ocean Race aan de bezoekers aangeboden, maar ook online en op mobiele toepassingen (Android en IOS).

Online ‘Virtual Regatta News’

Gedurende de gehele Volvo Ocean Race 2014-15 zal het online programma ‘Virtual Regatta News’ de virtual race onder de loep nemen. De presentatie is in handen van de Franse presentator Sébastien Destremau. Aan bod komen interviews met spelers, adviezen en nieuws over de echte race.

Opbrengsten naar Save the Albatross

Virtual Regatta en de Volvo Ocean Race werken samen met de Save the Albatross Campaign aan de proloog van de Virtual Volvo Ocean Race. Op 15 september vertrekt de virtuele vloot met de Volvo Ocean 65 vanuit Isle of Wight om vervolgens in Alicante aan te komen. Alle opbrengsten van deze race gaan naar de organisatie achter de Save the Albatross Campaign. De proloog is exclusief beschikbaar op Virtual Regatta en telt niet mee in het totaalklassement van de Virtual Volvo Ocean Race.

“We hopen dat honderdduizenden spelers van vijf continenten deel gaan nemen aan de Virtual Volvo Ocean Race. Het internationale bereik van de Volvo Ocean Race past perfect bij onze doelstellingen. We hopen dat dit project een groot succes wordt en dat de diverse innovaties in de smaak zullen vallen van de spelers en de partners van de Volvo Ocean Race. Records zouden moeten worden gebroken”, aldus Philippe Guigné, CEO van Virtual Regatta.

“Virtual Regatta en Volvo Ocean Race zijn goed in wat ze doen en samen vormen we een partnership, waarvan ik zeker ben dat die veel volgers zal trekken voor de beide spellen. Het ene biedt racefans en serieuze gamers de gelegenheid om zelf de Volvo Ocean Race 2014-15 na te bootsen. Met inbegrip van de moeilijke, tactische beslissingen die de zeilers moeten nemen. Het andere kan je in een paar minuten online spelen. Je kunt tevens je vrienden uitdagen om te zien wie het beste stuurt. Ik kan niet wachten totdat de virtuele actie begint”, zegt Knut Frostad, CEO van de Volvo Ocean Race.

Belangrijke data:

15 september – Start Virtual Volvo Ocean Race Prologue
4 oktober – In-port races in Alicante
11 oktober – Start eerste etappe van Alicante naar Kaapstad

Meer informatie en deelname via www.virtualregatta.com

Last modified: 17 maart 2016
Sluiten