Actueel, Nieuws

Vier deze zomer de Westfriese Waterweken

09:48

Van 23 juli tot en met 29 augustus zijn de Westfriese Waterweken. Elk weekend in deze periode presenteert een waterrijk dorp of historische stad zich en nodigt iedereen uit om in, langs en op het water West-Friesland te ontdekken.

Foto's Waterweken Koggenland. ZeilenAchtereenvolgens vormen Enkhuizen, Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Drechterland, Hoorn en Koggenland het podium voor waterspektakel. Onderdeel van de Waterweken zijn onder meer concerten, nautische markten, botenbeurzen en voorstellingen op het water. Ook voor jongeren en kinderen is er van alles te doen: zeilen, suppen, banaanvaren, buikglijden, slootjessafari en veel meer.

Ontdek de West-Friese handelsgeest

Dit jaar staan de Westfriese Waterweken in het teken van de handelsgeest en de VOC. Water heeft de inwoners van West-Friesland altijd veel welvaart gebracht. Schepen verlieten in de Gouden Eeuw de havens op zoek naar nieuwe routes, zeeën werden bedwongen en op de markt kwamen nieuwe specerijen uit de Oost de Nederlandse keuken binnen. Een aantal eeuwen later was het bij de talloze groenteveilingen in de West-Friese dorpen een komen en gaan van handelaren, op zoek naar de beste waar. En ook vandaag de dag staat de handelsgeest hoog in het vaandel in West-Friesland.

Data

Westfriese Waterweken. ZeilenEnkhuizen: 23 t/m 26 juli

Opmeer: 1 augustus

Medemblik: 7 t/m 9 augustus

Stede Broec: 15 augustus

Drechterland 16 augustus

Hoorn: 21 t/m 23 augustus

Koggenland: 29 augustus

Kijk op www.westfriesewaterweken.nl voor alle activiteiten en meer informatie.

 

Last modified: 15 juli 2015
Sluiten