Nieuws

Video: duikers halen auto-onderdelen, reiskoffers en vloerkleden boven water

16:00

Vrijwilligers van stichting Duik de Noordzee Schoon hebben 2500 kilo afval uit de Noordzee opgeruimd. Volgens de stichting is daarvan 500 kilo afkomstig uit de containers die cargoschip MSC Zoe begin dit jaar verloor. De duikexpeditie vond plaats tussen de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. De expeditieleden plukten de meest uiteenlopende dingen van de bodem…

De duikers vertrokken zaterdag 7 september en kwamen zondag 15 september weer aan in de haven van Scheveningen. Tijdens de expeditie doken zij vooral bij oude scheepswrakken, omdat dat hotspots zijn voor afval. Het team haalde onder andere  auto-onderdelen, keukengerei, kleding, reiskoffers, schoenen, speelgoed en vloerkleden boven water. Volgens de stichting is het bergen van de 500 kilo ‘containertroep’ een teken dat opruimen nog steeds zinvol is.

Duik de Noordzee Schoon

Stichting Duik de Noordzee Schoon werd in 2011 opgericht om lood en spooknetten bij scheepswrakken te verwijderen. In acht jaar tijd hebben zij 14 expedities uitgevoerd. Tijdens die expedities, met in totaal zijn 6700 duiken op 160 wrakken, hebben de vrijwilligers 60.000 kilo aan afval omhooggehaald.

Omslagfoto: Screenshot YouTube-video Duik de Noordzee schoon

Tags: , , , , , , , Last modified: 16 september 2019
Sluiten