Nieuws

Victoire start door

Victoire Jachtbouw gaat verder onder de naam Victoire Yachts. Inversteringsmaatschappij Aemstel Ventures heeft samen met Gilles Botenbouw en een aantal werknemers van Victoire de doorstart mogelijk gemaakt.

10:29

Victoire Jachtbouw gaat verder onder de naam Victoire Yachts. Inversteringsmaatschappij Aemstel Ventures heeft samen met Gilles Botenbouw en een aantal werknemers van Victoire de doorstart mogelijk gemaakt.


De samenwerking met Gilles Botenbouw bestond al langer. Het bedrijf heeft al eerder Victoires gebouwd en afgetimmerd. In de nieuwe opzet van Victoire Yachts speelt het bedrijf van Dick Gilles een grotere rol. Gilles: “Wij zijn zakelijk gezien het afbouwbedrijf. We hebben al een Victoire onder handen, en ik verwacht dat in juni de eerste van stapel loopt. Onze huidige werkplaats wordt snel te klein, en we hebben plannen voor de ontwikkeling van een grotere werkplaats.”


Ook Dick Koopmans is betrokken bij Victoire Yachts. “Ik vind het een goede zaak dat Victoire verder kan.”
De curator en ABN-Amro lagen in eerste instantie wat dwars, maar uiteindelijk is de boedel toch geveild. Koopmans: “Een paar oud-medewerkers van Victoire Jachtbouw doen mee, waaronder Pieter Jonkers en de beste polyester-man van Victoire. Ik zelf zal nauwer met Victoire samenwerken dan voorheen. We gaan kritisch kijken naar de gebruikte materialen, en de efficiency verhogen.”


De kwaliteit van Victoire jachten blijft een speerpunt. De opmerkingen over de te zwaar gebouwde rompen legt Koopmans naast zich neer. “De constructie van de romp is prima, daar verandert weinig aan. Er is wel een gewichtsbesparing in de dekconstructie mogelijk, door bijvoorbeeld het gebruik van andere materialen. De eigenaars zien uiteindelijk weinig van de veranderingen, maar het kan allemaal wat efficiënter.”


Wat belangrijker is, is het enthousiasme waarmee alle betrokkenen de doorstart inzetten. “Iedereen die erbij betrokken is, heeft er zin in”, aldus Koopmans. “Bij Gilles staan al een paar boten te wachten op afbouw, er is al een nieuwe 1122 verkocht, en er is serieuze interesse in een paar 1200’s. Ik verwacht binnenkort weer meer casco-bouw.”


De organisatie van Victoire Yachts is vanaf 27 februari operationeel. De telefoonnummers geven dan gewoon gehoor. Uiteindelijk moet er een apart verkoopkantoor komen, en Koopmans verwacht op de Hiswa te water weer een paar nieuwe schepen te kunnen tonen.


Zie ook: www.victoireyachts.com

Last modified: 7 september 2006
Sluiten