Actueel, Nieuws

Verschuivingen in dealerland

17:38

Diverse jachtmerken zijn de afgelopen maanden overgegaan in andere handen. Dat wil zeggen: het dealerschap ervan. Sommige merken zijn honkvast, andere veranderen regelmatig van nationale vertegenwoordiger. Waar kunt u vanaf heden terecht?

Robert de Vries (l) en Ed vd Steene.

Robert de Vries (l) en Ed vd Steene.

Elan en Impression

Elan en Impression hebben er een nieuwe vertegenwoordiger bij. De merken, die in Nederland reeds werden verkocht door WNE Luxury Yachts in Willemstad, wordt per half juli in noord-Nederland eveneens vertegenwoordigd door Robert de Vries, die het kantoor van White Whale Yachtbrokers in Enkhuizen leidt.

De van oorsprong ski- en snowboardfabrikant Elan, moederbedrijf van Impression, is ook in andere handen overgegaan. Waar het bedrijf eerst eigendom was van de staat, is het nu overgenomen door financierings- en investeringsmaatschappijen Wiltan Enterprises en Merill Lynch. De bedrijfsvoering verandert overigens verder niet, zegt CEO Sean Langdon tegenover Yacht Online: “We verheugen ons op een stabiele basis en financieel gezonde toekomst.”

Dragonfly

Dragonfly 25

Dragonfly 25

Het dealerschap van het Deense trimaran Dragonfly is overgegaan naar X-Yachts Holland, die het stokje overnemen van Saffier Yachts uit IJmuiden. De dame en heer van X-Yachts waren ook al de vertegenwoordiger van Seascape en zullen Dragonfly en Seascape onder de naam Expert Marine gaan verkopen. We testten de Dragonfly 32 nog in IJmuiden, maar we kunnen voor de kleine 25 (ook op de Hiswa te water te zien) dus naar Almere.
Niet geheel toevallig komt X-Yachts ook uit Denemarken. Quorning Boats, de werf die Dragonfly bouwt, zit op iets meer dan een half uurtje rijden van de X-werf in Haderslev. Bovendien, zo laat Nikki Schuttrups, van X-Yachts – of beter gezegd: van Expert Marine – weten, dat ‘snelle boten als de Dragonfly’s ook wel passen bij ons repertoire.’ Ook de website van Dragonfly (www.dragonflytrimarans.nl) zou zijn overgenomen, maar vooralsnog is daar niets online. Dat komt voor de Hiswa te water vast in orde. Voor vragen kunt u in ieder geval terecht bij het kantoor van X-Yachts en Expert Marine in Almere.

 

Dehler 38

Dehler 38

Dehler

Ook Dehler is van dealer veranderd. De uit Duitsland afkomstige toerwedstrijdjachten vonden ongeveer vier jaar lang hun thuis bij Messink in Enkhuizen, maar tegenwoordig kunt u voor Dehler terecht bij de kantoren van Bach Yachting in Stellendam en het kantoor van Sailingworld in Lemmer. Vanuit beide kantoren wordt ook het merk Varianta verkocht, dat net als Dehler valt onder de Hanse Groep.

Foto voorpagina Bach Yachting Stellendam

Last modified: 14 augustus 2015
Sluiten