Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Vernieuwingen jachthaven Wemeldinge

08:01

Jachthaven Wemeldinge heeft het aantal ligplaatsen uitgebreid. In noordelijke richting zijn een extra ‘zijarm’ en een meldsteiger aangelegd, waardoor er circa 50 ligplaatsen met direct uitzicht op de Oosterschelde zijn bijgekomen. Het totaal aantal ligplaatsen komt hiermee op 535. Tegelijkertijd heeft de jachthaven naast die voorzieningen aan de wal ook een luxe drijvend sanitairgebouw gekregen.

In de haven

Jachthaven Wemeldinge De meldsteiger met telefoonvoorziening biedt de mogelijkheid meteen na binnenkomst even af te meren om bij de havenmeester een ligplaats aan te vragen. Natuurlijk kunnen schippers de havenmeester ook altijd per gsm of marifoon bereiken.

De nieuwe aluminium aanlegsteigers met kunststof loopdekken en brede zijsteigers bieden behalve veiligheid, eveneens comfort en gebruiksgemak. Alle ligplaatsen zijn voorzien van eigen elektra- en wateraansluiting. Bij de haveningang is een diepe golfbreker neergelegd om, ook in het nieuwe gedeelte, golfslag in de ligplaatsen te voorkomen. Verder is er een luxe drijvend sanitairgebouw geplaatst om de loopafstand naar de reeds aanwezige sanitairvoorzieningen op de wal te beperken.

Vaste ligplaatshouders kunnen gratis van fietsen gebruik maken. Voor passanten zijn deze te huur. Het bestaande WIFI-netwerk is volledig vernieuwd, zodat elke ligplaats een goede internetontvangst heeft. Deze nieuwe voorzieningen maken van Jachthaven Wemeldinge een moderne en goed uitgeruste full-service marina.

De omgeving

Jachthaven Wemeldinge ligt op een steenworp afstand van het mossel- en oesterdorp Yerseke, het nationaal landschap ‘De Zak van Zuid-Beveland’ met zijn kleurrijke boomgaarden en bloemdijken en van de historische parels Goes, Middelburg, Veere en Zierikzee. Tijdens de zomermaanden kan men vanuit Jachthaven Wemeldinge eilandhoppen met het fietspontje.

Last modified: 11 juli 2014
Sluiten