Actueel, Nieuws

Verkeersleiders Twitteren over hun beroep bij hoofdvaarwegen

08:00

Verkeersleiders zijn te volgen via Twitter en sturen dagelijks berichten en foto’s over actualiteiten en over de veelzijdigheid van hun werk op de Nederlandse hoofdvaarwegen. In navolging van @vlw_Fabian, @vlw_Jos en @vlw_Dave zijn (straks) nog 6 verkeersleiders op het water van Rijkswaterstaat te volgen via Twitter.

De verkeersleiders op het water zijn actief op rivieren, kanalen en binnenwateren in verschillende regio’s in Nederland. Zij begeleiden het scheepvaartverkeer vanaf patrouillevaartuigen en op verkeersposten, ook in bijzondere situaties zoals bij incidenten of evenementen. Eén van de verkeersleiders gaat twitteren vanaf vuurtoren de Brandaris op Terschelling.

De mobiele verkeersleiders op de patrouillevaartuigen zorgen daarnaast via dieptemetingen en inspecties dat de vaarwegen in orde blijven. Ook handhaven zij als bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) de regels op het water. Een aantal twitterende verkeersleiders heeft ook de rol van Officier van Dienst (OVD). Een OVD wordt opgeroepen bij grotere incidenten. De OVD handelt op locatie de gevolgen van het incident af in samenwerking met betrokken hulpdiensten, bergers en dergelijke.

Nicolette van Berkel, verkeersleider op de vuurtoren Brandaris, TerschellingVia hun persoonlijke twitteraccount laten de verkeerleiders zien hoe zij zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming op de Nederlandse hoofdvaarwegen.

De accounts

Vier nieuwe twitteraars zijn inmiddels begonnen. Iedereen (met of zonder Twitter-account) kan de verkeersleiders op het water online volgen, via de onderstaande accounts
– Siem Linnenbank, @vlw_Siem, mobiel verkeersleider op de Waal
– Bas Nijsse, @vlw_Bas, mobiel verkeersleider op de Westerschelde
– Mark Snel, @vlw_Mark, verkeersleider op verkeercentrale Hansweert
– Nicolette van Berkel, @vlw_Nicolette, verkeersleider op de vuurtoren Brandaris, Terschelling

Cees Barth (Officier van Dienst tussen Hoek van Holland en Culemborg) en Marten Klos (mobiel verkeersleider op het Twentekanaal, het IJsselmeer, en op de vaarweg Lemmer – Delfzijl) starten later deze zomer met hun RWS-twitteraccount.

Sinds oktober 2014 zijn al te volgen:
– Fabian de Pooter, @vlw_Fabian, verkeersleider op verkeerscentrale Terneuzen
– Dave Geusens, @vlw_Dave, officier van dienst en mobiel verkeersleider op de Maas
– Jos van den Bergh, @vlw_Jos, mobiel verkeersleider op de Lek, Waal, IJssel en Merwede

 

Last modified: 19 juni 2015
Sluiten