Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Varend clubhuis voor Batavia Sailing Center

09:12

8bf0f9f4ed0bdbd14f5a583d289a3a48

Het Batavia Sailing Center in Lelystad heeft het motorschip Waddenzee in gebruik genomen als ‘clubhuis’. Het schip biedt overdag plaats aan 60 personen; er is slaapaccommodatie voor 24 personen. Waddenzee wordt de vaste plek waar de leden van het Batavia Sailing Center bijeenkomen. De zeilboten liggen naast Waddenzee afgemeerd. Verder wordt het schip ingezet als evenementenschip, comitéboot en slaapschip tijdens (zeil)evenementen. Ook tijdens het toenemend aantal bedrijfsevenementen dat door het Batavia Sailing Center wordt uitgevoerd speelt het schip een belangrijke rol.

Het ms Waddenzee, in 1920 gebouwd bij Boot in Alphen a/d Rijn, is 30 meter lang, 6 meter breed en voorzien van twee jonge dieselmotoren. Door de beperkte diepgang heeft het schip een groot vaargebied. Het is direct na de bouw ingezet als veerboot van Harlingen naar Ameland en heeft daar jaren, soms onder zeer zware omstandigheden, dienstgedaan. Nadat het vervangen werd door een grotere veerboot, is het schip ingezet in de sportvisserij op de Waddenzee en Noordzee. De vorige eigenaar heeft 42 jaar met het schip gevaren.

Bij het Batavia Sailing Center zijn ze bijzonder blij met de komst van de Waddenzee. Joop van Diest: “Door de snelle groei die het Sailing Center doormaakt is de vraag naar flexibele ruimte en zeker ook logiesfaciliteiten sneller gekomen dan wij hadden verwacht. We hebben nog even de vestiging in een pand aan de haven overwogen, maar Waddenzee biedt precies datgene wat we zochten: een gezellig clubhuis met ‘karakter’, een bijzondere uitstraling, voldoende ruimte en bedden om gasten en leden te huisvesten en – vooral – de flexibiliteit om ook activiteiten op andere locaties te ontplooien. Zo willen wij in juni met ons Optimisten talententeam naar de Combi in Enkhuizen. Zeilers, boten en ouders er op en varen maar.”

Het schip is ook beschikbaar voor organisatoren van (zeil)evenementen en bedrijfsevenementen. Meer informatie: joop@bataviasailingcenter.nl of www.bataviasailingcenter.nl

Last modified: 16 mei 2013
Sluiten