Actueel, Nieuws

Varen voor elkaar

08:00

Circa dertig mensen die leven met kanker stappen 19 juni aan boord van zeilschip Eendracht. De gaffeltopzeilschoener behoort tot de grootste zeilschepen van de wereld.

Tallship EendrachtZeilschip Eendracht is gebouwd om met onervaren (jonge) mensen de zee op te gaan. De jongeren van deze vaartocht komen uit Rotterdam en hebben een multiculturele achtergrond. Ze gaan mee omdat ze een duwtje in de goede richting nodig hebben. Na drie dagen op zee komen ze aan in de haven van IJmuiden. Op donderdag 19 juni gaan ze met de opgedane ervaring voor andere mensen zorgen; mensen die leven met kanker. Dit met het idee is dat ze iets terug doen voor hetgeen ze gedurende de reis ontvangen hebben.

Varen voor elkaar

‘Varen voor elkaar’ heeft op deze vaartocht dus een nog diepere betekenis. Mensen die het moeilijk hebben in hun leven, komen elkaar tegen op een schip en helpen en inspireren elkaar. Op een schip wordt gewerkt, gepraat en geluisterd. Het is een ideale omgeving om uit te waaien, aan andere dingen te denken en vooruit te denken.

De bestemming is afhankelijk van het weer, naar zee of over het Noordhollandkanaal richting Amsterdam. De professionele bemanning, leden van het Nautischfonds Kankerpatiënten Nederland-serviceteam en een smakelijke verzorging vanuit de kombuis vormen de ingrediënten voor een onvergetelijke vaartocht. Stimuleren, samenwerken, discipline, teamgeest en doorzettingsvermogen. De unieke samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Zeilschip Eendracht en Nautischfonds Kankerpatiënten Nederland.

Last modified: 18 juni 2014
Sluiten