Nieuws

Vanaf de Hiswa: Kromme zwaarden

Op de openingsdag van de Hiswa werd de nieuwe Nacra F20 Carbon gepresenteerd. De boot weegt niks, staat bol van de nieuwste snufjes en de vleugelmast is zo lang, dat deze bijna door het dak van de RAI steekt.

09:47

Als we de catamaran zien liggen bij de stand van Nacra wordt al snel duidelijk dat we tegen iets geheel nieuws aan kijken. Gekromde zwaarden, zoals we die gezien hebben bij BMW Oracle, liggen op de trampoline en door de zeilen en vleugelmast lopen honderden carbonvezel draden. Tussen de mast en het plafond rest slechts 30 centimeter. Ernaast staat een exemplaar van het net iets kleinere broertje, de Nacra F18 Infusion, houder van de wereldtitel in de F18 klasse. 

Very high-tech
We spreken Gunnar Larsen, mede-eigenaar van Nacra Sailing International. “Eigenlijk alles is nieuw aan deze boot. Begin 2009 zijn we begonnen met de ontwikkeling van de F20 Carbon. Daarbij hebben we de hulp ingeroepen van Morelli & Melvin, de ontwerpers die ook de winnende F18 tekenden en meewerkten aan BMW Oracle.”

Een notoir verschijnsel bij catamarans is het zogenoemde pitchen, het voor- en achterover ‘hobbelen’ van de boot. “Om dat tegen te gaan is het volume in de rompen verspreid over de hele lengte. Hierdoor wordt de boot stabieler en raakt de luchtstroming langs de zeilen minder verstoord.”  

Vleugels
Het meest interessant vinden we de kromme zwaarden. Soortgelijk materiaal zagen we bij de America’s Cup, maar doet ook denken aan l’Hydroptère, de laag vliegende trimaran van de fransman Alain Thèbault. Larsen: “Samen met de romp zorgen de zwaarden voor meer lift. De romp komt dus wat minder diep te liggen dan gebruikelijk, maar nee, hij kan niet vliegen.”   

One design versus Formule
De Nacra F18 Infusion is volgens de regels van de Formule 18 klasse gebouwd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, voldoet de F20 Carbon niet aan de Formule 20 klassereglementen. “De boot is gebouwd als eenheidsklasse en wordt, als alles goed gaat, binnenkort ook door de ISAF erkend als zodanig. De F18 klasse is een ontwikkelingsklasse, waarin vooruitgang prioriteit is. Als we onze positie in de F18 klasse willen handhaven, moeten we blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling. Nog een boot in een ontwikkelingsklasse zou teveel geld kosten. Zonder de F20 tekort te doen, blijft wat ons betreft de F18 gewoon het visitekaartje.”  

Gegevens Nacra F20 Carbon
Lengte: 6m
Breedte: 3,20m
Waterverplaatsing: <0,17m3
Grootzeil: 21m²

Fok: 5m²

Gennaker: 28m²

Voor meer informatie kijk op www.nacraeurope.com, of bezoek op de Hiswa stand 04.108.  

MvS

Last modified: 5 maart 2010
Sluiten